Reacția consilierilor județeni PSD, după ce Alin Demle nu a fost lăsat să transmită ședința de azi “live” pe Facebok. “De azi începe DICTATURA”

La scurt timp după ce PNL Sălaj a catalogat drep un "circ șosist" ieșirea din ședința ordinară a Consiliului Judetean, a consilierilor PSD, consilierii judeteni PSD au ieșit cu o declarație politică, intitulată "Pas cu Pas apre dictatură".
PSD-iștii susțin că de azi s-a instaurat cenzura, având în vedere că transmisie live a ședințelor se va face doar prin grija autorităților publice. 

"Așa cum se știe, la ședința anterioară, președintele Consiliului Județean Sălaj a încălcat dreptul consilierului județean P.S.D., Alin Demle, de a-și informa alegătorii cu privire la aprobarea bugetului Consiliului Județean Sălaj, prin transmiterea video a ședinței pe pagina personală de pe o rețea de socializare, pe motiv că „regulamentul interzice publicitatea”. Azi, 28.04.2021, s-a mers mai departe. Prin supunerea la vot a unei hotărâri prin care se modifică Regulamentului de Organizare și Funcționare a Consiliului Județean Sălaj, transmisia LIVE urmează să se realizeze numai „PRIN GRIJA AUTORITĂȚII PUBLICE” (CENZURA)!!!!
Stimați sălăjeni, DICTATURA începe azi. Faptul că informația se va putea difuza doar pe canalul oficial, de către ,,autoritatea publică”, forțează legea și limitează drepturile prevăzute în Constituție. 
Fără îndoială că, prin astfel de tactici, se dorește restricționarea dreptului aleșilor locali, a celor de la P.S.D., în special, de a-și informa în timp real alegătorii! Dar ATENȚIE!!!! În esență, se încalcă dreptul oricărui cetățean care participă la ședințele Consiliului Județean Sălaj de a face acest lucru. Noi nu facem circul pe care unii dintre aleșii parlamentari îl făceau în legislatura anterioară (v-o amintiți pe deputata CHICHIRĂU ce limbaj utiliza în transmisiile sale live de la ședințele din Parlamentul României). Dar înțelegem că actuala conducere a Consiliului Județean Sălaj este deasupra Parlamentului României, că este deasupra Constituției!!!!
Noi știm că nimeni  nu e mai presus de lege.  Și să nu uităm că transmisia colegului nostru de la ședința anterioară a fost cât se poate de silențioasă până la intervenția președintelui.

De ce vă e frică să acceptați accesul la ședință a sălăjenilor care nu pot participa direct, din cauza pandemiei, prin intermediul filmării alesului său în administrația locală, adică a celui care îi reprezintă interesele?
Vă jenați de interesele financiare proprii pe care le ascundeți printre proiecte de hotărâri care ar trebui să fie utile pentru cetățean?

Atunci nu le mai faceti și respectați legea și aplicați-o.

Rușine, majorității politice din Consiliul Județean Sălaj! Azi ați arătat, încă o dată că sunteți administrația transparentă zero. 

Noi, consilierii județeni P.S.D., refuzăm să fim parte a unui astfel de mod de a face politică: POLITICA PUMNULUI ÎN GURĂ!!! Acesta este motivul pentru care am HOTĂRÂT PĂRĂSIREA ȘEDINȚEI", au transmis consilierii județeni PSD. 

                                     

Adauga comentariu