Reabilitată recent, Școala Veche din Românași găzduiește acum grădinița din comună. Primarul Ioan Buda: ”Cei 47 de copii de grădiniță vor avea și loc de joacă modern”

Școala Veche din comuna Românași a fost reabilitată recent, iar acum găzduiește grădinița pentru cei mai mici dintre locuitorii comunei. În prezent se amenajează un parc de joacă modern, iar lucrările vor fi gata în cel mai scurt timp. Primarul comunei Românași, Ioan Buda a declarat că grădinita a fost finalizată, iar la locul de joacă lucrările se vor încheia în cel mult două săptămâni, astfel că cei 47 de copii de grădiniță din comuna Românași vor avea la dispoziție un loc de joacă nou și modern. ”Având în vedere faptul că pentru administrația publică locală, copiii reprezintă o prioritate, Primaria Românași a pus la dispoziția școlii gimnaziale Românași o clădire reabilitată în care va funcționa grădinița. De asemenea, au demarat lucrările de amenajare a unui parc de joacă pentru copii. Lucrările se vor încheia într-o săptămână jumătate, maxim două săptămâni” spune edilul Ioan Buda.

Valoarea lucrările de reabilitare a grădiniței și a locului de joacă se ridică la 25.000 de lei. Investițiile nu se opresc aici, urmează construirea unor capele în Poarta Sălajului și Păușa, urgentarea dării în folosință a rețelei de canalizare și extinderea acesteia în localitățile Păușa și Romita și modernizarea infrastructurii rutiere printr-un proiect finanțat prin PNDR care prevede asfaltarea tuturor străzilor și ulițelor în satele aparținătoare comunei Românași, Chichișa, Ciumărna, Păușa, Poarta Sălajului și Romita.

Adauga comentariu