Războiul PSD - PNL pe FECALELE ce ies din canal în centrul Zalăului

La fiecare ploaie mai puternică, Zalăul se confruntă cu o problemă mare: în centrul orașului ies fecalele din canalul care nu mai face față furiei apei. Întreaga vină o poartă...Nu am reușit încă să deslușim acest mister pentru că PSD spune că fecalele sunt ale PNL-iștilor, iar liberalii spun că mizeria este a PSD-iștilor. 

S-a ajuns în situația în care bătălia pentru gunoiul din centru să se poarte politic, asta pentru că Primăria Zalău este condusă de PSD, în timp ce Compania de Apă este ticsită până la epuziare de PNL-iști. 

Viceprimarul orașului, Teodor Bălăjel, ne-a mărturisit că nu este vina Primăriei Zalău pentru că în centru Zalăului iese rahat de fiecare dată când plouă. Mai mult, Bălăjel susține că s-ar putea să aplice sancțiuni împotriva Companiei de Apă deoarece canalul din care ies materiile fecale este în grija companiei. 

De cealaltă parte, Marcel Zaharia, directorul Companiei de Apă Zalău și consilier județean din partea PNL susține că nu este vina Companiei. Acesta spune că fecalele ies din cauza Primăriei Zalău, deoarece canalziarea pluvială nu mai face față, iar apa intră în canalziarea menajeră.

Ca să facem lumină în acest caz trebuie să spunem că Primăria Zalău adminsitrează canalizarea pluvială, care captează apa de ploaie, în timp ce Compania de Apă administrează canalizarea menajeră, de unde iese gunoiul în centrul orașului.

Mai mult, în urmă cu 10 ani, pe vremea când Zalăul avea primar de la PNL s-a realizat o canalziare nouă în centrul Zalăului. Actuala conducere a Primăriei Zalău susține însă că acea canalizare nu este funcțională, în timp ce Marcel Zaharia de la Compania de Apă susține că investiția funcționează perfect, dar e vina Primăriei Zalău că nu reabilitează canalizarea pluvială. Una peste alta, dacă tot s-a modernizat canalizarea menajeră pe vremea lui Căpîlnașiu, atunci de ce nu s-a modernizat și cea pluvială?

Adauga comentariu