PSD și UDMR Sălaj susțin că referendumul familiei nu este un exercițiu pentru un scrutin de suspendare a președintelui Iohanis

În mai puțin de două săptămâni, românii sunt chemați de putere la vot să-și exprime părerea cu privire la familia tradițională. Referendumul familiei se organizează în două zile, 6 și 7 octombrie, niciodată în istoria României un scrutin nu s-a mai organizat pe durata a două zile. Mai mult, sistemul electronic pentru prevenirea votului multiplu nu va fi utilizat în secțiile de votare, fapt care ar duce ca rezultatul referendumului să fie îndoielnic. 

Nu știm dacă acest referendum este un exercițiu pentru un posibil scrutin de demitere a președintelui Iohanis, însă având în vedere că rezultatul se va valida doar dacă vor fi prezenți 30 la sută din români, scrutinul nu va fi filmat, iar sistemul electronic de prevenire a votului multiplu nu va fi utilizat în secțiile de votare - toate aceste modificări au fost aduse de PSD în legea Referendumului - ne duce cu gândul că PSD, UDMR și ALDE se pregătesc să-i dea lovitura finală lui Iohanis. 

PSD Sălaj prin vocea președintelui executiv, Iuliu Nosa spune că nu există nicio legătura între cele două acțiuni, ba mai mult acest referendum a fost inițiat de societatea civilă.

”Acest Referendum nu are nicio legatură cu un posibil Referendum de demitere a prședintelui României. Este un demers început în urmă cu doi ani din societatea civilă și nu are nicio legătură cu un posibil referendum de demitere a președintelui Iohanis”, a declarat Iuliu Nosa.

De aceeași părere este și UDMR Sălaj. Preșesintele organizașiei sălăjene, Seres Denes ne-a explicat același lucru.

”Am subliniat de la bun început că este o inițiativă cetățenească susținută de 3 milioane de semnături și nu are nicio legătură cu un posibil referendum de demitere a lui Iohanis. Mai mult, cultele relegioase au pornit această inițiativă și noi am susținut-o în parlament”, a declarat Denes.  

 

Adauga comentariu