Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă din Cluj şi Sălaj, finalizat abia peste câțiva ani

Reprezentanții Consiliului Judeţean, au participat în această săptămână la conferinţa de presă ocazionată de semnarea contractului de finanţare pentru " Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţele Cluj şi Sălaj, în perioada 2014-2020".
Semnatarii contractului sunt Ministerul Fondurilor Europene în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare şi Compania de Apă Someş în calitate de beneficiar. 85% din valoiarea proiectului este contribuţia Uniunii Europene, 13 procente de la Bugetul de Stat și 2% este contribuţia autorităţilor locale din aria proiectului.

Obiectivul general al proiectului vizează îmbunătăţirea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţele Cluj şi Sălaj, prin extinderea şi dezvoltarea serviciului de alimentare cu apă potabilă, în condiţii de siguranţă şi protecţie a sănătăţii şi asigurarea colectării şi epurării apelor uzate. Investiţiile se ridică la 355,6 milioane euro și se vor încheia pe 31 decembrie 2023.

Adauga comentariu