Proiect INEDIT de aproape 145 de mii de euro la Liceul Tehnologic “Voievodul Gelu” Zalău. 45 de elevi vor face practică la hoteluri de 5 stele din Spania și Cipru

Mai mulți elevi de la Liceul Tehnologic "Voievodul Gelu" Zalău vor merge în practică în hoteluri de 5 stele din Spania  și Cipru, în baza unui proiect de aproape 145 de mii de euro, Erasmus +, Profesionalism și respect în ospitalitate prin formare incluzivă (PROFI), ce vizează în egală măsură dezvoltarea competențelor profesionale ale elevilor de la domeniul Turism și alimentație, cât și a competențelor cheie referitoare la comunicarea în limbi străine, a învăța să înveți, atitudine socială și civică, spirit de inițiativă, conștiința și expresia culturală, și a abilitații de muncă în echipă, a stimei de sine și a dorinței de performanță.

De asemenea prin acest proiect sunt motivați elevii proveniți din medii sociale cu risc de excluziune, pentru a-și finaliza formarea lor profesională sau a-și continua studiile la un nivel superior de educație.

Este vorba despre 45 de elevi care vor derula un stagiu de pregătire practică, de câte 3 săptămâni în resorturi, hoteluri și restaurante de 4 și 5 stele din Cipru, regiunea Paphos și din Spania, regiunea Granada. În Cipru își vor desfășura stagiile de practica 15 elevi din clasa a XI – a, liceu, calificarea profesională Organizator banqueting și 15 elevi din clasa a XI – a, învățământ profesional, calificarea profesională Ospătar (chelner), vânzător în unități de alimentație, iar în Spania, 15 elevi din clasa a X – a, învățământ profesional, domeniul Turism și alimentație.  

Adauga comentariu