Programul ”Voluntar din Pasiune” continuă și în anul 2019

Campania ,,Salvator din pasiune” își dorește să creeze o legătură tot mai strânsă între societatea civilă și serviciile profesioniste pentru situații de urgență, prin implicarea activă a voluntarilor în diseminarea, respectiv aplicarea informațiilor acumulate la nivelul comunităților. Activitatea voluntarilor este cât se poate de importantă, iar pregătirea acestora se realizează în mod etapizat, prin parcurgerea unor ședințe de pregătire teoretice și practice cu specialiști din cadrul inspectoratului.

La nivelul ISU Sălaj voluntarii înscrişi în programul ”Salvator din Pasiune”, desfăşoară activităţi de participare la exerciţii cu forţe şi mijloace în teren, activităţi de promovare a campaniilor derulate la nivel local, activităţi de instruire şi educare preventivă a comunităţilor şi completarea echipajelor de intervenţie la diferite misiuni în funcţie de nivelul de pregătire dobândit. După parcurgerea unor programe de pregătire derulate alături de specialiști din cadrul ISU Sălaj, voluntarii vor participa la misiunile de intervenție, încadrați ca servanți pompieri pe echipajele de stingere, respectiv echipajele SMURD. Aceștia vor putea dobândi noi competențe, prin participarea la diferite cursuri la Centrele de Formare și Pregătire în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență.

Hai în echipa noastră! este îndemnul ISU Sălaj pentru cei care doresc să devină voluntari. Astfel, până în data de 31 ianuarie 2019, doritorii sunt așteptați la sediul unității, situată în municipiul Zalău, pe Bdul. Mihai Viteazul, nr. 57, între orele 09.00 - 15.00, pentru a se înscrie într-o nouă serie a Programului ”Voluntar din Pasiune”. Detalii despre condițiile de recrutare și alte informații utile găsiți pe site-ul www.isusalaj.ro, în secţiunea Domenii de activitate/SPIRC/Voluntariat sau direct pe link-ul http://isusalaj.ro/voluntariat/. Cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani; să fie apți din punct de vedere medical; să nu fi fost condamnați pentru săvârșirea infracțiunilor cu intenție și să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență.

foto facebook ISU Sălaj

Adauga comentariu