Programul unităților medicale sălăjene de sărbători

Conform Direcției de Sănătate Publică Sălaj, programul de activitatea al unităţilor din sistemul de sănătate pentru asigurarea asistenţei medicale populaţiei din judeţul Sălaj pentru perioadele 23 - 26  decembrie, precum şi 30 decembrie 2017-2 ianuarie 2018 este asigurat prin linii de gardă și prin urgențele spitalelor din județ.

Astfel, în ceea ce priveşte Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, aici vor fi asigurate 17 linii de gardă care includ radiologie şi laborator şi două linii de gardă de urgenţă la UPU.

Spital Orăşenesc „Dr.Prof. Ioan Puscas” Şimleu Silvaniei va avea asigurate trei linii de gardă – o specialitate medicală, o specialitate chirurgie şi o specialitate pediatrie. 

Spitalul Orăşenesc Jibou asigură o linie de gardă – specialitate medicală, iar Spitalul de Boli Cronice Crasna asigurăo linie de gardă – specialitate medicală.

Continuitatea asistenţei medicale primare în perioadele 23 - 26 decembrie şi  30 decembrie 2017 -  2 ianuarie 2018  se asigură prin cele 4 centre de permanenţă Zalău, Crasna, Hida, Cehu-Silvaniei cu activitate continuă 24 ore.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă are întocmit planul propriu de activitate care cuprinde atât măsuri pentru Serviciul Judetean, cât şi pentru substaţii. S-a revizuit programarea echipajelor pe graficele de lucru: 5 echipaje pe zi la Zalău din care una cu medic şi două ambulante de transport  neasistat, precum şi câte 2-3 echipaje la substaţiile Jibou, Cehu-Silvaniei si Şimleul – Silvaniei. „S-au luat măsuri pentru ca, în caz de nevoie, să fie solicitate echipaje suplimentare de la domiciliu”, precizează reprezentanţii Ambulanţei.

Potrivit DSP Sălaj, „recomandăm pentru populaţie să asigure o alimentaţie raţională, cu evitarea exceselor, să achiziţioneze alimente doar din unităţi autorizate, să evite automedicaţia şi să se adreseze unităţilor sanitare la primele simptome de îmbolnăvire”.

Adauga comentariu