"Programul de deszăpezire", în plină desfășurare la Zalău. Prioritar, se acționează pe străzile în pantă, apoi cele principale, traseele transportului în comun și în zona spitalelor

Activitatea de deszăpezire în municipiul Zalău se desfășoară conform "Programului de deszăpezire". Potrivit informațiilor furnizate de Primăria municipiului Zalău, prioritar, se acționează pe străzile în pantă, străzile principale, traseele transportului în comun și în zonele spitalelor, astfel: pe B-dul Mihai Viteazu, Pasarela Crișeni, străzile 22 Decembrie 1989, Gheorghe Doja, Avram Iancu, Kossuth Lajos, Andrei Mureșanu, iar mai apoi în toate zonele de cartiere.

Se acționează cu șase răspânditoare de nisip și sare cu o lamă, 3 buldoexcavatoare cu lamă, 4 tractoare cu lamă  și un tractor mic cu lamă pentru trotuare. Pentru acțiunea de deszăpezire manuală sunt mobilizate 100 de persoane. 

Până în prezent s-au folosit pe drumurile din oraș 4.575 kg clorură de magneziu, 314 tone de sare, 1.192 mc amestec de nisip și sare. Cantitatea de material antiderapant este asigurată pentru luna ianuarie, urmând ca stocul să fie refăcut pentru lunile februarie și martie, în funcție de condițiile meteorolgice.

Adauga comentariu