Programul de activitate al unităților din sistemul de sănătate pentru asigurarea asistenței medicale în județul Sălaj, pentru perioada decembrie - ianuarie

A fost întocmit programul de activitate al unităților din sistemul de sănătate pentru asigurarea asistenței medicale a populației din județul Sălaj, pentru perioada 22 decembrie 2018 - 03 ianuarie 2019. Programul de lucru al spitalelor este organizat astfel: în zilele de 24, 27, 28, si 31 decembrie 2018 sunt zile cu program normal de lucru, cu activitate în regim de gardă în zilele de 25-26 decembrie 2018, 01 - 02 ianuarie 2019, precum și în zilele de sâmbătă și duminică. Spitalul Județean de Urgență Zalău va avea 17 linii de gardă care includ radiologie și laborator și 3 linii de gardă de urgență la UPU. Spitalul Orășenesc “Dr.Prof. Ioan Pușcas” Șimleu Silvaniei va avea 3 linii de gardă – 1 specialitate medicală, 1 specialitate chirurgie, 1 specialitate pediatrie și asigură de la domiciliu servicii pentru laborator și radiologie. Spital Orașenesc Jibou va avea o linie de gardă – specialitate medicală, iar Spitalul de Boli Cronice Crasna: 1 linie gardă – specialitate medicală.

Programul de activitate al medicilor de familie este conform contractului cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, afișat la fiecare cabinet. În zilele de 24, 27,28 și 31 decembrie 2018 sunt zile cu program normal de lucru. Continuitatea asistenței medicale primare în zilele 25-26 decembrie 2018, 01 - 02 ianuarie 2019 precum și zilele de sâmbătă și duminică, se asigură prin cele 5 centre de permanență Zalău, Crasna, Hida, Cehu-Silvaniei, Șimișna, cu activitate continuă 24 ore.

Asitența de urgență stomatologică se asigură prin trei cabinete cu activitate permanentă: Dr. Indrieș Lorena – tel 0724/033294, Dr. Maja Luminița – tel 0743/157308, Dr. Ahmad Mohamad – tel 0754/615746 și la solicitare telefonică la celelalte cabinete de medicină dentară.

Serviciul Județean de Ambulanță are întocmit planul propriu de activitate, care cuprinde atât măsuri pentru Serviciul Judetean, cât și pentru substații. S-au întocmit liste de gărzi cu personal medical și s-au nominalizat medicii coordonatori pe fiecare tură. S-a revizuit programarea echipajelor pe graficele de lucru: cinci echipaje pe zi la Zalău din care unul cu medic, cate 2-3 echipaje la substațiile Jibou și Șimleu – Silvaniei, 1-2 echipaje la substațiile Cehu-Silvaniei și Crasna. S-au luat măsuri pentru ca, în caz de nevoie, să fie solicitate echipaje suplimentare de la domiciliu.

Centrul de dializă Zalău, NEFROMED SRL a întocmit lista cu bolnavii dializați, cu domiciliu în zone cu acces dificil, în caz de condiții meteo nefavorabile. Programul de lucru este conform programărilor în toate zilele, cu excepția zilelor de duminică, ce sunt zile de odihnă.

Permanența la sediul Direcției de Sănătate Publică se desfășoară conform aprobării, în zilele de sărbătoare, între orele 10.00 – 14.00, ulterior se preia legatura pe mobil de către o persoană din comitetul director. S-a organizat permanența la domiciliu din partea conducerii unității. În situații deosebite, intervin echipe formate din personal de specialitate de la inspectie, supraveghere, laborator și conducător auto. Sunt asigurate materiale sanitare, biocide, în caz de nevoie pentru intervenții. Tel/fax 0260/662550; 0722/594128. Direcția de Sănătate Publică Sălaj recomandă populației să achiziționeze carne și produse de carne doar de la surse autorizate, să testeze carnea provenită din gospodaria proprie și să nu o consume fără examen trichineloscopic negativ și prepararea corespunzătoare, să aibă o alimentație rațională cu evitarea exceselor și să evite automedicația, iar la primele simptome de îmbolnăvire să se adreseze medicilor de la unitățile sanitare.

foto aspsalaj.ro

Adauga comentariu