Pro Teatru vă invită la cel mai mare Festival de Teatru, organizat în județul Sălaj

Pro Teatru organizează la Zalău, în perioada 13-15 decembrie 2018, Festivalul de Teatru "VIRGIL FLONDA", cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la nașterea actorului.  

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc în data de 13 decembrie în Clădirea Transilvania, unde vor fi susținute conferințe, ateliere de actorie pentru copii, vernisaj expoziție de pictură în parteneriat cu Liceul de Arte "Ioan Sima" Zalău, proiecția filmului documentar "Portretul lui Virgil Flonda", spectacole de improvizație, ateliere de teatru pentru liceeni și spectacole pentru copii.

În încheierea festivalului, în clădirea Transilvania între orele 19:00-21:00 va avea loc proiecția "Așteptându-l pe Godot", în regia lui Silviu Purcărete, cu Constantin Chiriac și Virgil Flonda, (produs de TNRS). 

Informații, rezervări și bilete se obțin la telefon: 0742/860 457.

Virgil Flonda s-a născut pe data de 14 decembrie 1948 în satul Marin, unde a urmat și școala generală. În anul 1977, Virgil Flonda a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică I. L. Caragiale” din București. Activitatea sa artistică s-a desfășurat, în principal, la Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu, unde a fost actor, iar o anumită perioadă a îndeplinit și funcția de director artistic. Era membru UNITER (Uniunea Teatrală din România) și a interpretat numeroase roluri în teatru și film. A slujit scena teatrului și filmului românesc timp de trei decenii, identificându-se ca un actor debordând de creativitate și dăruire, cu un spirit calm și un simț al umorului unic. În 2006, actorul s-a stins din viață, la vârsta de 57 de ani, într-o clinică privată din orașul german Erfurd, unde se afla la tratament.

 

Adauga comentariu