Primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt solicită ajutor premierului Viorica Dăncilă. Daunele produse de calamitățile naturale de luna trecută nu pot fi acoperite din bugetul local

Primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt solicită premierului Viorica Dăncilă, alocarea unor fonduri pentru înlăturarea efectelor produse în Sălaj de fenomenele meteorologice extreme din 28 mai. Municipiul Zalău a fost grav afectat de vântul puternic și grindina de luna trecută care au provocat pagube materiale însemnate locuitorilor municipiului, agenților economici și instituțiilor publice din oraș. În urma inventarierii acestor pagube s-a constatat că au fost avariate infrastructura școlară și rutieră, clădiri aparținând instituțiilor publice, case, blocuri de locuințe, autovehicule, culturi agricole, sere și livezi.

 

Pentru a nu compromite proiectele derulate de Primăria Zalău, Ionel Ciunt solicită ajutor premierului Viorica Dăncilă pentru despăgubirea celor care au avut de suferit în urma naturii dezlănțuite.

În prezent bugetul local al municipiului Zalău este angajat în proiecte majore, atât cu finanțare europeană cât și cu finațare locală. Pentru a nu compromite niciunul din proiectele propuse, avem contractat un credit și am renunțat inclusiv la acordarea voucherelor de vacanță pentru angajații din primărie și a unităților subordonate. Aceasă situație nu ne dă posibilitatea să alocăm de la bugetul local sumele necesare pentru acoperirea daunelor produse, se arată în adresa trimisă de edilul Ionel Ciunt, primului ministru al României.

Primarul s-a adresat premierului Dăncilă cu rugămintea de a analiza cu celeritate proiectele de hotărâre de guvern trimise de Instituția Prefectului Sălaj și de Consiliul Județean și să aloce urgent sumele solicitate pentru înlăturarea efectelor produse de fenomenele meteorologice.

Adauga comentariu