Primăria Zalău va contracta un împrumut bancar de 30 de milioane de lei. Banii vor fi investiți în creșterea eficienței energetice a blocurilor și liceelor, iluminat public, amenajare centre de zi

Primăria Zalău va contracta un împrumut intern în valoare de 30.000.000 lei de pe piața internă de capital pentru asigurarea cofinațării și contribuției la realizarea unor obiective de investiții publice de interes local. În urma procedurilor privind obținerea autorizării contractării împrumutului pe baza documentației depuse a fost primit avizul Comisiei de Auorizare a Împrumuturilor Locale din cadrul Ministerului Finațelor Publice privind contractarea creditului de către municipiul Zalău, prin emiterea hotărârii comisiei de autorizare în data de 2 aprilie 2019.

Viceprimarul municipiului Zalău, Teodor Bălăjel a declarat că banii vor fi folosiți pentru confinanțarea proiectelor de investiții pe fonduri europene, pentru mobilitate urbana, creșterea capacității energentice a unor imobile și licee din oraș. Consilierii zălăuani au aprobat astăzi proiectul de hotărâre privind completarea unei alte hotărâri a Consiliului Local Zalău din 25 octombrie 2018 pentru aprobarea contractării de către municipiul Zalău a împrumutului bancar și aprobarea caietului de sarcini în vederea contractării acestui împrumut a subliniat Teodor Bălăjel.

În baza avizului primit, Primăria Zalău a demarat procedura de semnare a contractului de împrumut cu CEC Bank Zalău, unitate bancară desemnată câștigătoare în urma finalizării procedurii de achiziție a serviciului de contractare a împrumutului intern. Conform ofertei, în vederea semnării contractului de împrumut, Consiliul Local a aprobat garanțiile, respectiv ipoteca imobiliară a veniturilor proprii ale municipiului Zalău, conform prevederilor legale. Din suma totala de 30.000.000 lei, 19.189.090 lei vor fi folosiți pentru realizarea unor investiții publice de inters local, proiecte derulate cu fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană prin programul Operațional Regional 2014-2020 și Programul Național pentru Dezvoltare Rurală, iar suma de 10.810.910 lei pentru realizarea altor investiții publice de interes local. Investițiile publice de inters local vizează creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe din municipiul Zalău, D4, D30-32, L, A, B, 2A, 2C, B35, A96, S18,18, P15, M6, D22, P+8, V1, C, SB42, 1B, modernizarea și extinderea rețelei de drumuri forestiere, creșterea eficienței energetice a Liceului de Artă Ioan Sima, Liceului cu program sportiv Avram Iancu, Liceului ortodox Sfântul Nicolae, Liceului reformat Wesseleny, extinderea și modernizarea iluminatului public din municipiul Zalău etapa I, amejarea unui centru de zi pentru copii prin schimbarea destinației punctului termic 17, grădiniță cu program prelungit și creșă în cartierul Meseș, pe strada Alexandru Lăpușneanu. Suma de 10.810.910 lei va fi alocată realizării altor investiții publice de interes local.

foto: avocatnet

Adauga comentariu