Primăria Zalău a “uitat” să pună în aplicare un articol foarte important din Ordonanța Militară 4. Cine răspunde în fața legii?

Primăria condusă de Ionel Ciunt a "uitat" să pună în aplicare un articol foarte important din Ordonanța Militară  4. Din 31 Martie, toate intrările blocurilor din România ar fi trebuit să fie prevăzute cu dispozitive cu soluții dezinfectante. 

În Zalău această măsură nu a fost pusă în practică aproape deloc și au trecut deja 4 zile. Avem noroc că se dezinfectează la " maxim" străzile acum când traficul din oraș s-a redus aproape conplet.

Surse din Primăria Zalău ne-au comunicat că s-a început procedura de achizitie și s-a dat o serie de telefoane la firmele care vând dispozitive prevăzute cu gel dezinfectant, însă în prezent există o criză a acestor dispozitive în piața, iar firmele nu au pe stoc. 

Art.6 - (1) Autoritățile administrației publice locale vor asigura montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe situate pe raza unității administrativ-teritoriale și vor dezinfecta periodic lifturile, casa scărilor și alte spații comune.
(2) Măsura se aplică începând cu data de 31 martie 2020", se arată în OM 4. 
 

 

Adauga comentariu