Primăria Zalău face MIȘTO de zălăuani: patru angajate sunt plătite REGEȘTE pentru a nu face nimic

Primăria Zalău prin Centrul de Informare Turistică face pur și simplu mișto de zălăuani, adică de cei care plătesc salariile nesimțit de mari a celor patru angajate de acolo. Cele patru angajate primesc o leafă frumușică ce poate ajunge până la 4.600 de lei, dacă se încadrează la vechime și la studii. Scopul pentru care sunt plătite este de a aduce turiști în oraș și de a promova Zalăul în țară, cât și internațional.

Am solicitat Primăriei Zalău să aflăm câți turiști au fost atrași prin acest Centru Turistic. Inițial ni s-a spus că orașul a fost vizitat datorită lor anul acesta de 655 de turiști. Ne-am gândit că oricum cifra este prea mare, așa că am solicitat să ni se spună câți turiști apar în acte de mai multe ori, dar și câți zălăuani au fost trecuți pe acea listă.

Am aflat apoi că din cei 655 de turiști atrași de Centrul de Informare Turistică, 290 sunt din Zalău, iar 21 din județul Sălaj.  Mai mult, numele a 30 de persoane se repetă cel puțin odată pe acea listă.

Un calcul matematic simplu ne arată că anul aceste la Centrul de Informare Turistică au fost 344 de persoane din alte județe sau țări, dacă nu scădem și numărul persoanelor care se repetă. Practic, rezultă o medie de 28 de turiști pe lună. Pe cap de angajat înseamnă 7 persoane pe lună. Practic, într-o lună o angajată a Centrului Turistic se ocupă de șapte persoane care vizitează orașul. 

O fi mult, o fi puțin pentru banii publici pe care îi primesc?

Noi spunem că e cel puțin nesimțire și că Primăria Zalău face mișto de noi, plătitorii de taxe și impzoite, prin faptul că ține pe statul de plată patru persoane care practic nu fac NIMIC. 

 

Adauga comentariu