Primăria Zalău a construit un spațiu de joacă de 5.000 de mp

Saptămâna trecutp a avut loc recepția lucrărilor la obiectivul de investiții “Amenajare spațiu verde pe imobile abandonate sau degradate din Municipiul Zalău – etapa I”, situat pe strada Lacului. Acest parc este destinat atât copiilor, cât și adulților.

Pentru a transforma această zonă degradată și pentru a-i oferi utilitate, au fost executate următoarele lucrări: defrișarea vegetației degradate și salubrizarea terenului; toaletarea arborilor existenți; realizarea terasamentelor; scarificarea terenului; așternerea unui strat de pământ vegetal; nivelarea terenului; aducerea căminelor la cotă; montarea a șapte aparate de fitness pentru adolescenți și adulți; montarea a 11 echipamente de joacă pentru copii; amenajare teren de minifotbal; realizare alei principale; realizare podeț pe structură din lemn; realizare platformă subterană de colectare a deșeurilor; montare dale de cauciuc; montarea a 14 bănci cu spătar și a două bănci sinus; montarea a cinci mese cu câte două bănci; amplasarea a două cișmele de apă potabilă; amplasarea a 12 coșuri de gunoi pentru colectare selectivă; amenajare spațiu verde cu arbori și arbuști ornamentali; gazonare teren; realizare sistem de irigații; realizare împrejmuire din lemn; realizare sistem de iluminat și sistem de supraveghere video.

“Acest spațiu de joacă este unul generos, de aproximativ 5.000 mp., care oferă posibilitatea copiilor, tinerilor, dar și adulților de a petrece timpul liber într-un mod plăcut. Proiectul este realizat din fonduri europene și pe lângă utilitatea privind petrecerea timpului liber, oferă și un ambient plăcut zonei în care a fost realizat”, a transmis Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău.

Valoarea lucrărilor executate este de 1.598.000,63 lei, iar proiectul este finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional – Axa 4.2 – spații verzi. În proiect sunt cuprinse 10 amplasamente, din care la patru dintre acestea au fost recepționate lucrările, iar șase sunt în execuție.      

 

Adauga comentariu