Primăria s-a pus pe treabă. Municipiul Zalău va avea străzi modernizate și 20 de autobuze electrice pentru transportul în comun

Municipiul Zalău va participa la programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic, prin proiectul de investiții ”Mobilitate urbană durabilă Zalău 2023”, adoptat de consilierii locali în cadrul ședinței ordinare de astăzi, 28 februarie. Prin proiect vor fi realizate lucrări de amenajare a trotuarelor, piste de biciclete, reabilitare carosabil, amenajare stații de autobuz, amenajare spații verzi aferente, amplasare mobilier urban, realizare și extindere canalizare pluvială, semaforizare și alte lucrări pe străzile Corneliu Coposu, Avram Iancu, Gheorghe Doja și 22 Decembrie 1989. 

Strada 22 decembrie 1989

Strada 22 decembrie 1989 a intrat în proces de reabilitare anul trecut, iar în ianuarie 2019 asfaltul turnat anul trecut a fost spart de muncitori, după ce s-a defectat un hidrant și a trebuit înlocuit.  

Strada Avram Iancu 

De asemenea, va fi modernizat transportul public prin achiziționarea a 20 de autobuze electrice și vor fi implementate siteme de monitorizare a flotei, e-ticketing și de informare călători. În acest sens vor fi elaborate studiile necesare formulării cererii de finanțare, respectiv planul de mobilitate urbană durabilă, studiul de trafic sau documentații cadastrale. Cererea de finanțare pentru obiectivul de investiții ”Mobilitate urbană durabilă Zalău 2023” a fost depusă la finanțator în cadrul Programului Operațional Regional 2014 - 2020, Axa 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, prioritatea de investiții 4e. Totodată a fost aprobat și bugetul aferent investiției în valoare de 103.194.557,10 lei din care valoarea fondurilor atrase se ridică la 92.622.096,86 lei.

Adauga comentariu