Președintele PNȚCD Sălaj va vota ”DA” la referendumul justiției din 26 mai. Atac la liderii centrali ai partidului

Jan Anton Criste, președintele PNȚCD Sălaj spune că va vota cu ”DA” la referendumul justiției, care va avea loc pe 26 mai 2019, în aceeași zi cu alegerile europarlamentare. Mai mult, Criste susține ca va milita pentru acest lucru. Chiar dacă va vota cu ”DA”, președintele PNȚCD nu este de acord cu câteva lucruri esențiale în ceea ce privește acest referendum. 

”Mă număr printre aceia care am solicitat aceluiași președinte să convoace un Referendum, cu aceeași temă, legile Justiției, încă de acum doi ani, aproximativ. Din păcate, președintele Iohannis se comportă în cel mai pur stil politicianist, convocând acest Referendum odată cu alegerile  europarlamentare. Consider nepotrivită data, nepotrivite întrebările. Era mult mai oportun un Referendum în urmă cu doi ani când erau în stradă 600 000 de persoane. Cu toate acestea, având în vedere pericolul major pe care îl reprezintă acțiunile actualei Puteri, voi vota și voi îndemna să se voteze DA, pentru a da încă un semnal că societatea românească vrea să scape de hoție, de corupție, că viitorul României trebuie să fie unul european. Nu pot să nu remarc elucubrațiile celui care, legal, este președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, precum și a celorlalți din conducerea centrală care-i țin isonul. Aceștia au preluat, mai ales de când Pavelescu s-a înfrățit cu Dragnea, mesajele PSD, adăugându-le un amestec grețos de național-comunism, legionarism, suveranism, populism. În fine, complet străin de spiritul național-țărănist, de ceea ce ne-a învățat Corneliu Coposu!”, ne-a declarat președintele PNȚCD Sălaj, Jan Anton Criste. 

Vă reamintim faptul că, în urmă cu ceva timp, la nivel central, partidul lui Liviu Dragnea, PSD a acaparat în mare parte PNȚCD. 

Cele două întrebări de la referendum:

„1 - Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?

2 - Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?”

 

Adauga comentariu