Președintele PNL Sălaj, Lucian Bode a luat parte la Liturghia de la Blaj prezidată de Papa Francisc

Deputatul Lucian Bode a participat astăzi la Liturghia de la Blaj prezidată de Papa Francisc. Am fost binecuvântat de Dumnezeu să pot participa astăzi, pe Câmpia Libertății de la Blaj, la Sfânta Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur, în ritul bizantin, cu beatificarea celor șapte episcopi greco-catolici români martiri, Liturghie pontificată de Sfântul Părinte Papa Francisc, spune Lucian Bode.

Venirea Papei Francisc în România reprezintă un moment de mare bucurie pentru toți credincioșii deopotrivă, iar mesajele pe care Sanctitatea Sa ni le-a transmis în aceste zile reflectă valorile toleranței, solidarității și libertății pe care fiecare dintre noi trebuie să și le apropie de sine astfel încât să ducem o viață împlinită alături de semenii noștri!

Papa Francisc a vizitat țara noastră timp de trei zile. A ajuns în România vineri, 31 mai și a plecat astăzi. Întâlnirea Papei cu președintele, primul ministru, patriarhul și Sinodul permanent al Bisericii ortodoxe române și cu vice-președintele Conferinței Episcopilor din România a marchat prima zi a călătoriei apostolice a papei Francisc în România, dedicată în întregime autorităților politice și bisericești din Capitală.

Sâmbătă, 1 iunie Papa Francis a plecat de la București la Șumuleu Ciuc și Iași. Sfânta Liturghie la sanctuarul marian de la Șumuleu-Ciuc a ocupat prima parte a zilei de ieri din agenda călătoriei apostolice în România, iar în partea a doua a zilei, papa a vizitat dieceza de Iași pentru o întâlnire cu tinerii și familiile. Pontiful a plecat spre Bacău, apoi la Miercurea-Ciuc, în arhidieceza romano-catolică de Alba-Iulia. Succesiv, papa a mers cu automobilul la sanctuarul Fecioarei Maria de la Șumuleu-Ciuc, unde a celebrat Sf. Liturghie cu pelerinii prezenți. La Iași a vizitat catedrala romano-catolică, iar în fața Palatului Culturii s-a întâlnit cu tinerii și familiile, cărora le-a adresat cel de-al șaselea discurs al vizitei

Astăzi, duminică, 2 iunie în cea de-a treia și ultima zi a călătoriei apostolice în România, Papa Francisc a prezidat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în ritul bizantin român și ceremonia de beatificare a șapte episcopi greco-catolici martiri. Sfântul Părinte a ajuns în această dimineață la Blaj, sediul istoric al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică. Aici, pontiful a celebrat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie cu beatificarea a șapte episcopi greco-catolici martiri, ritul sacru desfășurându-se pe Câmpia Libertății de la Blaj. După prânzul cu suita papală, Sfântul Părinte s-a întâlnit cu comunitatea de romi din Blaj. În jurul orei 17.00, papa a ajuns cu elicopterul la aeroportul din Sibiu pentru ceremonia de rămas bun. Papa Francisc a plecat astăzi din România, urmând să ajungă pe aeroportul Roma – Ciampino, după care se va întoarce la reședința sa din Casa ”Sf. Marta” din Cetatea Vaticanului.

A doua călătorie apostolică a unui papă în România marchează o serie de premiere: prima vizită a unui papă care vizitează atât Capitala cât și fostele principate istorice ale României, cu etape la București, Iași, Șumuleu-Ciuc și Blaj, prima întâlnire a unui papă cu reprezentanții comunității de romi și prima prezență a unui papă la Bacău și Sibiu.

În ciuda vârstei octogenare și a efortului fizic pe care și l-a asumat pentru cele trei zile în România, papa Francisc se face pelerin în țara numită cu afecțiune de Sfântul Ioan Paul al II-lea ”Grădina Maicii Domnului”. Un pelerin care își propune să cunoască alți pelerini de la periferia geografică a unui spațiu european în căutare de speranță, credință și unitate. Papa Francisc: ”Să mergem împreună!”, titrează Vatican news.

Adauga comentariu