Președintele CJ Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu, a explicat stadiul investițiilor din județ

Dinu Iancu Sălăjanu, președintele Consiliul Județean Sălaj, a explicat într-o conferință de presă stadiul inevestițiilor din județ și a anunțat alte proiecte importante.

În acest context, Dinu Iancu a spus că îmbunătățirea infrastructurii rutiere este una dintre prioritățile județului. în prezent, în Sălaj sunt deschise 7 șantiere pe o lungime de 110 km.

De asemenea, președintele a precizat că și în domeniul sănătății se derulează proiecte importante, extinderea și dotarea Ambulatoriu de specialitate; reabilitarea, modernizarea și extinderea pe verticală la Secția Recuperare Umană; execuția rezervorului de apă de 500 mc la sediul Spitalului Județean de Urgență Zalău și realizarea unui heliport pe corpul B al unității medicale.

Mai mult, președintele CJ Sălaj a anunțat că în perioada următoare va fi deschis șantier la Secția Psihiatrie a SJU Zalău, un proiect în valoare de peste 30 milioane de lei, inclus pe lista sinteză în cadrul Companiei Naționale de Investiții.

"Îmbunătățirea infrastructurii rutiere este una dintre prioritățile noastre. Pentru că ne dorim o rețea rutieră modernă, la standarde europene, acordăm o atenție sporită acestui domeniu, prin derularea de proiecte ce privesc reabilitarea, modernizarea sau punerea în siguranță a drumurilor județene. Cred că astfel de investiții vor crește gradul de accesibilitate a localităților din județ, și, în același timp, vor reduce decalajele de dezvoltare între mediul urban și mediul rural. În prezent, în Sălaj se lucrează pe un număr record de șantiere de infrastructură rutieră. Vorbim despre șapte astfel de șantiere și de o lungime totală de aproape 110 km, adică 18% din rețeaua de drumuri județene. Strategia administrației județene în domeniul sănătății urmărește să asigure pacienților acces la servicii medicale moderne și de calitate. În acest sens, la Spitalul Județean de Urgență Zalău sunt în implementare patru proiecte de circa 52 milioane de lei", a explicat Dinu Iancu-Sălăjanu.

 

 

Adauga comentariu