Prejudiciu de aproape 70.000 de lei descoperit de Direcția Silvică Sălaj, în urma tăierilor ilegale. Doi foști pădurari dintr-un canton din Sălaj, buni de plată

Doi bărbați pădurari și-au pierdut locul de muncă de la REGIA NAŢIONALĂ A PĂDURILOR ROMSILVA - DIRECŢIA SILVICĂ SĂLAJ, după ce instituția a descoperit un prejudiciu enorm la cantonul de care se ocupau cei doi pădurari. Aproape 70.000 este prejudiciul descoprit de Direcția Silvică Sălaj în 2016 din tăieri ilegale de arbori. 

Viorel Mureșan din Popeni și Dan Iov din Zalău au fost angajați la Direcția Silvică Sălaj, până în 2016, când instituția sălăjeană a descoperit acest prejudiciu. Cei doi bărbați au fost titularii cantonului din Popeni. Exact acolo s-a efectuat și controlul în urma căruia s-a descoperit un prejudiciu de 69.032,89 lei, din tăieri ilegale de arbori. 

Inspectorii Direcției Silvice Sălaj au efectuat un control în anul 2016 la acel canton din Popeni și s-au găsit atunci ”cioate” tăiate, după care s-a calculat prejudiciu care a ieșit la fabuloasă sumă de 69.032,89 de lei. În acel moment, pădurarii nu au putut justifica tăierile ilegale, concret, atât Viorel Mureșan, cât Dan Iov nu au întocmit nici o contravenție, infracțiune sau măcar vreun proces verbale. 

REGIA NAŢIONALĂ A PĂDURILOR ROMSILVA - DIRECŢIA SILVICĂ SĂLAJ i-a dat în judecată într-un proces civil pe cei doi titulari de canton în anul 2017, în luna octombrie și a cerut ca cei doi să plătească prejudiciul. După mai multe termene de judecată, în 19 februarie 2019, Tribunalul Sălaj a admis acțiunea precizătă de Regia Națională a Pădurilor, Directia Silvică Sălaj și i-a obligat pe pădurari la plata prejudiciului. Inculpații au atacat decizia la Curtea de Apel Cluj, care va lua o decizie în această cauză.

În prezent, Viorel Mureșan și Dan Iov nu mai sunt angajați ai Direcției Silvice Sălaj. Cei doi au activat în sistem în perioada 2015 - 2016. 

Adauga comentariu