Prefectura Sălaj, condusă de un fost PSD-ist, va plăti bani grei pentru a funcționa într-o clădire privată. Banii prădați ar ajunge pentru reabilitarea unei străzi, a unei școli sau pentru construirea unui spațiu de joacă modern

Prefectura Sălaj va plăti o chirie de 6,8 euro pe metru pătrat investitorului privat care deține clădirea de birouri din centrul orașului. Suprafața total contractată de instituția condusă de fostul PSD-ist Florin Florian este de 720 de metri pătrați. Asta înseamnă că Prefectura Sălaj va sparge din bani publici 4.896 de euro în fiecare lună de activitate în noua clădire. Pentru cele 24 de luni cât va sta prefectul în noul birou se va cheltui așadar suma totală de 117.000 de euro. Bani suficienți cât să mai reabilitezi o străduță, să mai faci un loc de joacă pentru copii, să modernizezi o creșă sau o școală. Dar noi nu. Noi pătim birouri.

Interesant, în tot acest timp, în centrul Zalăului stau clădiri publice, unde chiria poate fi ZERO, pline cu instituții non-sens. De exemplu, în clădirea fostului Centru Militar funcționează Centrul de Cultură și Artă, iar în Clădirea Transilvania funcționează Centrul de Informare Turistică și sediul unor partide politice. În clădirea Casei Municipale de Cultură funcționează un ansamblu de dansuri. În clădirea bibliotecii funcționează Direcția de Cultură, iar în fostul Hotel Carpați, lângă DSP, stau bine mersi partide poltiice care plătesc chirii modice Primăriei Zalău. 

Mai bine prădăm banii decât să mai reducem din aceste numeroase instituții de cultură ?

sursa foto - ziare.com

Adauga comentariu