Prefectul ( român ) Dari Toma, pune steagul Ungariei în postările de pe Facebook. Baiu e că au legătură cu Prefectura Sălaj

Este limpede de știut că noul prefect al Sălajlui este Dari Toma de la UDMR. Însă nu este limpede de știut că acesta își leagă postările de pe Facebook de Ungaria. 

În cursul zilei de ieri, prefectul Dari Toma a urcat pe Facebook o poză, cu un text, de la o ședință din cadrul Prefecturii Sălaj. Până aici nimic anormal. Doar că, poza postată avea lângă ea două texte. Și până aici nu e nimic anormal. Abia de acum vine baiu. Primul text a fost scris în limba maghiară și abia cel de-al doilea în limba română. Mai mult decât atât, în fața textelor a fost postat stegaul României și cel al Ungariei. Bineînțeles că primul steag a fost cel al Ungăriei. 

Foto Dari Toma Facebook

Domnul prefect, Dari Toma nu avem nimic cu postările în limba maghiară sau cu Ungaria, dar totuși reprezentați o instituție cu putere din România. Sunteți reprezentantul Guvernului în Sălaj, județ din România. Știm că faceți parte din Uniunea Democrată Maghiară din România și este normal să vă apărați etnicii dar, totuși, în buletin sunteți român. Până și informațiile de pe site-ul udmr.ro sunt în limba română. 

Captură de pe site-ul udmr.ro

Nu era mai corect să postați prima dată textul în limba română și după aceea în limba maghiară?

Întreb asta pentru sălăjenii care nu-mi dau pace pe această temă. 

Adauga comentariu