Prânz local cu produse tradiționale românești de 1 Mai la Bădăcin. Invitat special, Dacian Cioloş, fost comisar european pentru agricultură și dezvoltare rurală

Sălăjenii sunt invitați de 1 Mai la un prânz local la Bădăcin pentru a face împreună pledoarie pentru consumul de produs românesc tradițional și pentru susținerea micilor producători locali. Locul de întâlnire este la Casa Memorială Iuliu Maniu la ora 12:00. Nu există taxă de participare, dar se pot face donații pentru a încuraja doamnele din comunitate să continue proiectele de implicare și revigorare a satului.

Evenimentul cuprinde un tur ghidat la Casa Memorială Iuliu Maniu, vizite prin livezi și la pălincia veche, o expoziție de produse cu plusvaloare din Sălaj și un prânz local oferit de comunitate, sus în deal, la Prăznicar. Invitații vor degusta pită de casă și cozonaci copți în cuptor, dar și piroște învârtite cu păsat. Femeile locului vor face, pe lângă celebrele lor sarmale și plăcinte cu lobodă, brânză, varză sau cartofi, smântână și usturoi. Pe masă va fi pălincă, siropuri, flori și alte bucurii cu care vor fi surprinși cei prezenți.

Invitat special va fi Dacian Cioloş, fost comisar european pentru agricultură și dezvoltare rurală care va purta discuții cu cei prezenți despre micii producători, consumul de produse românești și despre produsele ecologice, locale, tradiționale.

Aduceți de acasă ouă de Paști să le ciocnim a sărbătoare. Veniți cu copiii să-i învățăm, de mici, valoarea specificului local! Ne întâlnim chiar dacă plouă. Prăznicarul ne adăpostește pe toți cu bucate și povești.

Organizatorul acestei întâlniri, Colţul Românesc este un proiect umbrelă, care pledează pentru consumul de produs românesc și susținerea micului producător local din zonele cu înaltă valoare naturală. Colţul Românesc este un magazin online ce reunește aproape 20 de  producători de referință, care acoperă game gourmet, produse handmade de serie mică sau unicat, obiecte de designer, artă populară sau modernă de inspirație tradițională, obiecte vechi, carte, muzică, jucării, suveniruri, cadouri.

foto: Colțul Românesc

Adauga comentariu