Poziția Serviciului Județean de Ambulanță Sălaj cu privire accidentele de circulație în care au murit două persoane paciente din ambulanțe. Unul dintre șoferi se pare ca este vinovat

În decurs de o lună de zile, pe drumurile din județul Sălaj s-au produs două accidente de circulație în care au fost implicate ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță. 

Primul accident s-a produs în 19 noiembrie, în jurul orei 19.00, în Ileanda. Atunci, ambulanța care transporta o femeie de 83 de ani cu probleme medicale a întrat în șanțul de pe marginea drumului. Femeia a fost transportată la spital, iar la scurt timp a decedat. 

Al doilea accident în care a fost implicată o ambulanță SAJ s-a petrecut, acum două zile, în localitatea Băbeni. Portivit IPJ Sălaj, șoferul ambulanței nu a adaptat viteza de deplasare la conditiile de drum (drum cu succesiune de curbe), carasobilul fiind umed, șoferul a pierdut controlul autospecialei și a intrat într-un copac. Ambulața transporta o femeie de 86 de ani, care a decedat după trei ore la spital.

Contactat telefonic, managerul Serviciului Județean de Ambulanță Sălaj, Narcisa Balint spune că după aceste accidente s-au efectuat anchete interne și că șoferii vor răspunde în fața legii. 

”Am efectuat și noi, cât și Poliția anchete cu privire la cele două accidente în care au fost implicate ambulanțele SAJ. În ceea ce privește primul accident, din acncheta noastră a reieșit faptul că șoferul a respectat și și-a indeplinit atribuțiile de serviciu corect. Nu au fost identificate abateri de la normele legale ale Serviciului Județean de Ambulanță. În ceea ce privește al doilea accident pot să vă spun că suntem în timpul anchetei interne. Am început să culegem informații. După primele cercetări se pare că șoferul nu a respectat întocmai normele legale ale Serviciului Județean de Ambulanță Sălaj”, ne-a declarat managerul SAJ, Narcisa Balint.

 

 

Adauga comentariu