Postul național de știri NCN se lansează azi pe UPC cu sloganul “Știri libere pentru romani liberi”. Jurnalistul Liviu Alexa, atac la şeful Consiliului Concurenţei

Postul de televiziune înfiinșat la Cluj a început în această dimineață emisia pe UPC, fiind repartizat pe canalul 409. Este în pregătire și un platou pentru emisie la Bucuresti, în Casa Presei, unde vor funcționa și redacțiile pentru televiziune și pentru un nou ziar online, Breakingnews.ro.

Jurnalistul Liviu Alexa, proprietarul postului, spune că NCN va schimba felul în care românii privesc și înțeleg știrile:

“Vom adapta modelul Euronews la piața locală, cu știri din oră în oră și rubrici interesante ce vor acoperi toate zonele de interes - economie, cultură, sport, divertisment.

În loc de discuții sterile în platou de dimineața până după masă, cu invitați mediocri, NCN preferă știri, cât mai multe știri. Marea diferență e că NCN se va concentra pe România, nu numai pe București. Romania există, asta au uitat televiziunile naționale, concentrate prea mult pe cine e Viorica Costiniu sau procurorul Portocală. În România, există oameni extraordinari și la Reșita, și la Iași, și la Satu Mare, și la Brăila. Ei insă nu au șansa să fie cunoscuți, fiindcă televiziunile nu îi bagă în seamă, nu văd în România decât o sursa de info pentru crime și accidente, pentru fapt divers.

Știe însă cinevă ca județul Sălaj e campion la atragerea de fonduri europene? Știe însă cineva ca primarul Chirică de la Iași a tocat sute de mii de euro pe un monument stupid?

În curând vom intra și pe rețeaua Telekom, digital și DTH, vom crește semnificativ acoperirea NCN.

Așteptăm un semnal și de la RDS. Comportamentul RDS este inexplicabil, refuză să ne distribuie, fiindcă se tem de jurnalism, de jurnalism adevărat. Sunt convins că vom intra în must carry, nu înțeleg de ce e nevoie de asemenea gesturi din partea RDS, căci tot vor fi obligați să ne distribuie.

CNA a avertizat de atatea ori ca RDS se comportă inadecvat în această piață! Consiliul Concurentei ce păzește? Politrucul Bogdan Chiritoiu nu vede că RDS face abuz de poziție dominantă: refuză să distribuie NCN, dar bagă posturile deținute indirect de acționarii RDS, vezi cazul Profit.ro, în timp ce RDS este ȘI cel mai mare jucător din telecom, ȘI proprietar de trust media, ȘI proprietar indirect al drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga 1?! Domnul Chiritoiu e tare cu firmele românești pe care le impușcă cu amenzi, dar se pisicește când e vorba de RDS!”, spune Liviu Alexa, proprietarul noului post de știri.

Liviu Alexa, 39 de ani, este jurnalist de investigații, și deține pe lângă NCN și o rețea de 15 ziare locale în România, sub egida Presa Bună, rețea din care face parte și Ziarul de Sălaj.

Adauga comentariu