Poliția Municipiului Zalău, o nouă săptămână în sprjinul comunității

Polițiștii din cadrul Poliției Municipului Zalău au acționat și în săptămâna 3-9 septembrie a.c, pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dar și pentru a preveni producerea de accidente rutiere, potrivit informațiilor primite de la IPJ Sălaj.

Polițiștii Biroului de investigații criminale au continuat instrumentarea dosarelor penale aflate în lucru și au soluționat, în ultima săptămână, 36 de dosare penale, pe care le-au înaintat cu propuneri legale unității pe parchet competente.

Colegii lor de la Biroul Rutier au acționat pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente, context în care au aplicat aproape 300 de sancțiuni participanților la trafic care nu au înțeles să respecte normele rutiere.

Valoarea sancțiunilor aplicate a fost de peste 55.000 de lei.

Totodată, polițiștii rutieri au reținut 18 permise de conducere, din care: 2 pentru conducere sub influența alcoolului, 3 pentru neacordare de prioritate vehiculelor, 3 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a limitei de viteză, 4 pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului, 1 pentru neacordare de prioritate pietonilor, 2 pentru depășiri neregulamentare și alți 3 conducători auto au rămas pietoni din cauza neprezentării la unitatea de poliție în 24 de ore de la implicarea într-un accident.

De asemenea, aceștia au înregistrat trei dosare penale pentru conducere sub influența alcoolului, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției și vătămare corporală din culpă.

Polițiștii Biroului de ordine publică, pe lângă patrulări și activitățile preventive desfășurate în ultima săptămână, au aplicat 212 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 42.000 de lei.

Aceștia au înregistrat 4 infracțiuni flagrante, au soluționat 7 dosare penale, dar au și reținut 2 permise de conducere și 8 certificate de înmatriculare.

Majoritatea sancțiunilor aplicate de polițiștii de ordine publică au fost la regimul rutier, nerespectarea normelor privind conviețuirea socială, dar și a celor privind evidența, domiciliul și reședința.


Adauga comentariu