Poliția Locală Zalău, reclamată la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal după ce au afișat datele personale ale unui cetățean pe un gard

Poliția Locală Zalău a fost reclamată la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal pentru că au încălcat regulamentul privind protecția datelor cu caracter personal.

Reclamația este în curs de urmărire, fiind înregistrată cu numărul 18180/08.08.2019. 

Cetățeanul care a reclamat Poliția Locală Zalău susține că aceștia au afișat pe gard un proces verbal de contravenție care conținea toate datele acestuia, fără a fi ascunse de ochii trecătorilor, așa cum prevede legea. Nici măcar CNP-ul sau seria și numărul de buletin nu au fost protejate de agenții constatatori.

Mai mult, din câte se pare, și din ce spun cei din Primăria Zalău, protocolul prevede că orcie amendă de la Poliția Locală trebuie trimisă prin Poșta Română cu confirmare de primire, dacă contravenientul nu este de găsit. Dacă acesta nu ridică amenda cu semnătură de primire, atunci se poate recurge la afișarea amenzii pe poartă, dar cu PROTEJAREA tuturor datelor cu caracter personal și cu un martor care asistă la afișarea procesului verbal. 

Adauga comentariu