PNL Sălaj susține referendumul declanșat de președintele Klaus Iohannis. Vezi care sunt întrebările de pe buletinul de vot

PNL Sălaj susține referendumul declanșat de Președintele Klaus Iohannis. Votul masiv DA la referendum poate opri asaltul PSD-ALDE la justiție. În 26 mai 2019, PNL va vota DA la Referendum pentru o justiție corectă. Iată care sunt întrebările de pe buletinul de vot la care vom răspunde cu DA la referendumul din mai: 

1. Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?
2. Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a OUG în domeniul infracțiunilor, pedepselor și cu extinderea dreptului de a ataca direct la Curtea Constituțională a României?

PNL a depus ieri la Curtea Constituțională a României sesizări de neconstituționalitate pe cele două coduri votate în Parlament pentru că votul este o formă de amnistie mascată pentru marii infractori și există elemente clare de neconstituționalitate, atât pe unele articole votate ieri cât și pe unele vechi care special nu au fost sesizate la CCR tocmai pentru a bloca eliberarea marilor infractori prin coduri. Suntem convinși că decizia Curții va face ca cele două coduri să revină în Parlament din motive de neconstituționalitate. Acest lucru înseamnă VOT, din nou, în Parlament. Ținând cont că unii deputați spun că au votat întrucât au considerat că sunt doar articole constituționale, cumulat cu un vot masiv împotriva amnistiei din partea românilor, mârșăvia PSD poate fi oprită, potrivit PNL. 

Camera Deputaţilor a votat miercuri modificările aduse de coaliţia PSD-ALDE Codului penal şi Codului de procedură penală. Întrucât coaliţia PSD-ALDE nu mai deține majoritate la Camera Deputaţilor s-a bazat pe voturile UDMR şi ale minorităţilor naţionale. Astfel, codul de procedură penală a fost adoptat cu 16 voturi peste limita majorităţii, iar UDMR şi minorităţile naţonale au înclinat decisiv balanţa în favoarea coaliţiei PSD-ALDE. Printre votanții acestor modificări aduse Codului Penal s-u numărat și parlamentarii sălăjeni Iuliu Nosa, Liviu Balint si Seres Denes.

Vicepreședintele PNL Sălaj, Paul Maghiu a declarat că prin acest vot, Iuliu Nosa, Liviu Balint si Seres Denes și-au bătut joc de români, tocmai în Săptămâna Mare. Paul Maghiu spune că cei trei parlamentari sălăjeni sunt lipsiți de bunul simț politic prin modificările pe care le-au votat și că prin votul lor, cei doi PSD-iști români, alături de un “PSD – ist de la secția maghiară” – căci în asta s-au transformat unii UDMR-iști au fost modificate prevederi legale importante.

Adauga comentariu