PNL Sălaj a ieșit în stradă să adune semnături pentru susținerea candidaților partidului la europarlamentare. Sălăjeanul Daniel Buda ocupă un loc fruntaș pe lista candidaților

Cu două luni și jumătate înaintea alegerilor pentru Parlamentul European, membrii PNL Sălaj au ieșit în stradă să adune semnături pentru susținerea candidaților Partidului Național Liberal la alegerile europarlamentare. 200.000 de semnături ale cetățenilor sunt necesare pentru înscrierea la alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai 2019, zi în care cetățenii din statele membre UE vor alege prin vot direct, noul Parlament European. 

" Fiecare întâlnire cu sălăjenii care semnează pentru susținerea candidaților Partidului Național Liberal la alegerile europarlamentare e un bun prilej de a le reaminti cât de important este scrutinul din 26 mai 2019 pentru viitorul european al României. În centrul Zalăului, dar și în celelalte orașe și comune din județ, colegii liberali au constatat realul sprijin pentru PNL principalul partid de opoziție din România, dar și singurul partid care contează cu adevărat în deciziile la nivel european, fiind membru al celei mai importante familii europene, PPE. Prezența pe un loc fruntaș pe listă a unuia dintre cei mai eficienți europarlamentari, sălăjeanul Daniel Buda, reprezintă un argument în plus pentru ca locuitorii județului nostru să acorde încredere candidaților partidului, potrivit unei postări a PNL Sălaj în spațiul public. Componența listei candidaților la europarlamentare va fi prezentată în această săptămână, dupa reuniunea Biroului Executiv și ulterior a BPN, forurile statutare în care urmează să se decidă candidații PNL la alegerile europarlamentare" a precizat zilele trecute Ludovic Orban, președintele PNL. 

În perioada 23-26 mai 2019 cetățenii din statele membre UE vor alege prin vot direct, noul Parlament European. Potrivit HG nr. 80/2019, alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European se vor desfășura duminică 26 mai 2019. Este a patra oară de la aderarea României la Uniunea Europeană când se organizează alegeri în România pentru Parlamentul European. Candidaturile trebuie depuse până în 28 martie, iar Autoritatea Electorală Permanentă, STS şi Institutul Naţional de Statistică vor asigura implementarea şi operaţionalizarea sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi prevenire a votului ilegal. În urma alegerilor europarlamentare din 2019, România va avea 33 de reprezentanți în Parlamentul European care ne vor reprezenta la nivelul UE până în 2024.

sursa foto PNL Sălaj

Adauga comentariu