PNL pe ultima sută de metri în lupta pentru alegerile în Parlamentul European. Lucian Bode: “Schimbarea acestui regim politic sinistru, PSD-ALDE, care condamnă România la subdezvoltare va începe odată cu alegerile din 26 mai“

Acțiunile PNL din perioada de precampanie și campanie electorală pentru alegerile din Parlamentul European și realizările europarlamentarilor PNL au fost prezentate de președintele PNL Sălaj, Lucian Bode și europarlamentarului PNL, Daniel Buda în conferință de presă. Liderul PNL Sălaj Lucian Bode a declarat că anul 2019 este un an critic pentru democrația românească, iar interesul PSD-ului este doar să preia puterea și să-și subordoneze instituțiile statului, motiv pentru care alegerile pentru Parlamentul European sunt un test decisiv pentru alegerile prezidențiale de la sfârșitul anului.  

Am intrat în linie dreaptă în ceea ce oprivește prima confruntare electorală a anului 2019, alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai. Anul 2019 este în opinia mea un an critic pentru democrația românească, este un an al opțiunilor strategice pe termen lung pentru România. Interesul PSD-ului este, pe de o parte dovedit în ultimii 29 de ani să preia toată puterea, să-și subordoneze toate instiutțiile statului, în acest sens modifică legi, hotărâri de guvern, normative, iar pe de altă parte aceeași stângă socialistă, constatăm zi de zi, conduce România spre o zonă iliberală, populistă și antioccidentală. Din aceste motive consider alegerile pentru PE ca fiind un test decisiv pentru alegerile prezidențiale de la sfârșitul acestui an. Considerăm că schimbarea acestui regim politic sinistru, PSD-ALDE, care condamnă România la subdezvoltare va începe odată cu alegerile din 26 mai“ a declarat Lucian Bode.

Europarlamentarul Daniel Buda a vorbit despre felul în catre abordează PNL aceste alegeri și realizările europarlamentarilor PNL în mandatul care se încheie și care sunt prioritățile PNL în Uniunea Europeană. Daniel Buda a transmis sălăjenilor să meargă la vot în 26 mai, întrucât participarea la scrutinul electoral este cea mai importantă formă de manifestare a democrației și a vorbit despre importanța acestor alegeri.

“La nivel european, la aceste alegeri cota de participare este mai redusă comparativ cu oricare alt tip de scrutin pentru că lumea nu înțelege foarte bine ce înseamnă această structură numită UE și ce însemană Parlamentul European. Fără subvențiile de la UE în agricultură, fermierii nu ar fi rezistat pe piață, având în vedere că doar în Sălaj s-au atras în perioada 2014-2020, 750 de milioane de lei. Sumele care vin din fonduri europene sunt mai mari comparativ cu cele din bugetul național. Cred că fiecare primar este conștient de faptul că nu s-ar fi putut dezvolta comunitatea în care trăiește la nivelul care-l avem astăzi, fără aceste investiții. Faptele ne ajută să demonstrăm că în 26 mai singura opțiune valabilă și sigură pentru România este Partidul Național Liberal pentru că în Parlamentul European PNL a fost cel care a asigurat și a garantat parcursul european al României în condițiile în care avem de-a face cu un PSD ALDE în interiorul României care n-a făcut altceva decât să se preocupe de ceea ce înseamnă distrugerea statului de drept. Doar prin eforturile PNL am reușit să blocăm acel proces declanșat în anumite birouri de blocare a fondurilor europene pentru România. Subvențiile agricole au crescut tocmai ca umare a activității europarlamentarilor PNL, care au pus pe masă timp de cinci ani problemele fermierilor din România. Tot care urmare a activităților europarlamentarilor PNL, sumele alocate pentru dezvoltarea comunităților locale au fost suplimentate până în jur de 2 miliarde de euro. În același timp europarlamentarii PNL s-au ocupat de ceea ce înseamnă simplificarea procedurilor de absorție a fondurilor europene. Personal am depus amendamente în sensul în care procedurile să fie unice la nivel european, astfel încât toți fermierii din statele membre să aibă de parcurs aceleași etape procedurale pentru proiectele pe fonduri europene“, a subliniat Daniel Buda.

Totodată, cetățenii din România și cei din diaspora vor avea posibilitatea de a accesa fonduri europene și dacă au depășit vârsta de 40 de ani, în cunatum de 100 de mii de euro în vederea derulării unor investiții sau afaceri în agricultură, a conchis europarlamentarul PNL. De cealaltă parte, Lucian Bode a declarat că organizația Sălaj a PNL a fost în perioada de precampanie implicată într-o serie de evenimente. 47 de liberali sălăjeni au participat în 16 martie la București la summitul liderilor locali și regionali ai Partidului Popular European, eveniment politic de excepție care cu adevărat a pus România pe harta UE. De asemenea, în ultimele trei săptămâni organizația PNL Sălaj și-a propus și a reușit să obțină semnăturile a peste 17.000 de sălăjeni în vederea susținerii listei PNL pentru alegerile europarlamentare. Duminică 31 martie, în prezența a 4.000 de membrii și simpatizanți PNL din care 400 sălăjeni va avea loc un miting la Cluj Napoca la Sala Polivalentă, un miting de susținere a listei candidaților PNL la alegerile europarlamentare din 26 mai. 

Adauga comentariu