PNL-istul Căpîlnașiu a făcut bani grei din contracte cu Statul Român

Familia Căpîlnașiu - Radu și Adriana - deține două firme: Card Instal (unde asociat unic este soția fostului primar din Zalău) și Card Exim (care apare în Buletinul Insolvenţei 2529/26.06.2008). Firmele se ocupă de instalații, dar cele mai multe contracte sunt pentru montat sau vândut aparate de aer condiționat. Datele din acest material sunt preluate din baza de date a firmelor și de pe SEAP - Serviciul Electronic de Achiziții Publice. 

Doar anul acesta, firma Card Instal, unde Radu Căpîlnașiu figurează ca director, a primit contracte de la Statul Român de aproximativ 364.000 de lei, adică peste 77.000 de euro. Sunt inclusiv contracte cu liberali precum Prmăria Șimleu Silvaniei (primar PNL), cu Primăria Zimbor (primar PNL), cu Electrica (unde a fost activ președintele PNL, Lucian Bode), cu Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere (președintele PNL Sălaj este acum ministru al Transporturilor), cu Școala Corneliu Coposu din Zalău (director PNL) dar și cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență sau cu Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).

Astfel, în anul 2018 firma Card Instal a primit 1.400 de lei de la Școala Corneliu Coposu Zalău, condusă de consilierul local al PNL, Gheorghe Bancea, dar și 10.600 de lei de la Primăria Șimleu Silvaniei, condusă de PNL-istul Septimiu Țurcaș. 

Căpîlnaliu a mai încheiat mai multe contracte cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Porolissum" Zalău de 3.800 de lei, 1.400 de lei și 17.900 de lei. Firma lui Căpîlnașiu are și două contracte de 125.000 de lei, respectiv 129.000 de lei cu Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere, dar și un contract de 6.900 de lei cu Primăria Zimbor condusă de primar PNL. 

Din ultima declarație de avere aflăm că Radu Căpîlnașiu câștigă și 39.000 de lei din funcția de inginer la Compania de Apă, iar soția sa este în șomaj și primește 900 de lei, deși unele surse din Compania de Apă susțin că și aceasta lucrează aici. 

Firma Card Instal are o cifră de afaceri pe anul 2018 de aproape un milion de lei noi și un profit de minus 21.000 de lei. 

 

 

Adauga comentariu