PNL face "BLAT" cu PSD. CINCI motive OBIECTIVE pentru care PSD câștigă Primăria Zalău, iar USR și PLUS rămân cu un gust amar

Ziarul de Sălaj vă prezintă astăzi, 5 iulie, la mai puțin de un an până la alegerile locale din 2020, 5 motive obiective pentru care candidatul PSD, cel mai probabil Ionel Ciunt, va câștiga alegerile locale din Zalău. 

1. PNL face blat cu PSD în Sălaj. Nu odată s-a întâmplat asta, ci de n ori. Vezi doar cum Primăria Dragu este condusă braț la braț de PNL și PSD. După cum se vede și în fotografia de la articol, Lucian Bode, liderul PNL Sălaj, fost PDL-ist, este amic bun cu Iuliu Nosa, președintele executiv al PSD Sălaj. Să nu mai spunem că în 2016 Radu Căplnașiu a fost aruncat în lupta electorală tocmai pentru ca acesta să piardă alegerile, iar Bode să nu aibă concurent la șefia partidului și să se bucure de un nou mandat de deputat. Credeți că Lucian Bode ar fi dispus ca PNL să aibă primar de Zalău, care să fie ca o suliță în coaste la șefia partidului și să pună condiții, în special atunci când se fac listele pentru Parlament. Deja liberalii vorbesc pe la colțuri că PSD rămâne stăpân peste Primăria Zalău. Mai mult, la cât de încăpățânați sunt liberalii, o alianță USR - PNL, cu candidat de la USR este aproape exclusă, iar separat sunt ca pierdute alegerile. 

2. USR nu are încă un candidat solid pentru această funcție, fapt recunoscut și de USR-iști.

3. PLUS-acii cred că au cucerit orașul, dar nu știu că o mie de oameni câți susținători are partidul în Zalău, nu dau primarul. Agitația pe facebook e benefică, însă drept de vot au și pensionarii, muncitorii și alte clase sociale, care au o altfel de mentalitate decât aceștia. Mai mult, în PLUS sunt diferite ciondrăniri între membri, iar relația cu USR-iștii s-a cam răcit, cel puțin în Zalău.

4. Rezultatul votului de la europarlamentare nu este relevant în Zalău. Din două motive clare. 1. Pentru că la alegerile locale se votează și omul, iar niciun partid de opoziție nu are un candidat solid care să-l poată detrona la ora actuală pe Ionel Ciunt: și 2. Pentru că la europarlamentare s-a dat un vot anti-Dragnea și anti-PSD, iar la locale e altă mâncare de pește. Sunt însă câțiva usr-iști care înțeleg foarte bine acest joc politic. Aceștia nu știu însă dacă vor fi sau nu băgați în seamă de ceilalți colegi din PNL, PLUS sau alte partide. Și pentru că tot vorbim de partide... să nu uităm că ALDE, UDMR, PRO România vor avea candidat doar ca să rupă voturile unei alianțe de dreapta. 

5. Ciunt a făcut treabă. Mult mai multă decât Căpîlnașiu. Nu suntem noi prea mari iubitori ai primarului, însă față de primarul PNL care a stăpânit orașul 12 ani, Ciunt a făcut treabă. Cu bune, cu rele, lucrurile s-au mișcat în oraș. Le mai criticăm, le mai lăudăm, dar treaba chiar s-a făcut. 

Al șasele motiv e BONUS. Aproape peste tot în țară, inclusiv în Zalău, PSD e mult mai bine organizat decât PNL sau USR. Ciunt are alături în echipă persoane din toate categorile și păturile sociale de la muncitori în fabrică, până la make-up artiști și mecanici auto.

Ca o bilă neagră pentru PSD... Marc e încă în fruntea partidului. Nu se știe însă dacă nu va pleca. 

 

Adauga comentariu