PNL este câștigătorul alegerilor europarlamentare și va trimite zece eurodeputați în Parlamentul European. Lucian Bode, președinte PNL Sălaj: "Pentru sălăjenii noștri, rezultatele alegerilor ne arată faptul că PSD-ul poate fi învins"

PNL este câștigătorul alegerilor europarlamentare de duminică, 26 mai și va trimite zece eurodeputați în Parlamentul European, potrivit simulării pe rezultatele centralizate în proporție de peste 99%. PSD și USR-PLUS ar urma să aibă opt mandate, iar PMP, UDMR și Pro România câte două mandate. Cei care ar urma să meargă în Parlamentul European, așa cum sunt înscriși în listele de candidați PNL sunt Ioan-Rareș Bogdan, Mircea-Gheorghe Hava, Siegfried Vasile Mureșan, Vasile Blaga, Adina-Ioana Vălean, Daniel Buda, Dan-Ștefan Motreanu, Gheorghe Falcă, Cristian-Silviu Bușoi și Marian-Jean Marinescu.

Președintele PNL Sălaj, Lucian Bode a declarat că forța politică a dreptei poate să ofere județului Sălaj o guvernare locală, competentă și performantă.

"Pentru sălăjenii noștri, rezultatele alegerilor ne arată faptul că PSD-ul poate fi învins cu toate armele murdare de care s-a folosit până acum și cu întreaga subordonare a instituțiilor publice. Astfel, prin înțelepciune, calm și rațiune, forța politică a dreptei poate să ofere atât Zalăului, cât și întregului Sălaj o guvernare locală competentă și performantă"

PNL va pune în aplicare rezultatele Referendumului pentru justiţie şi solicită în mod imperativ adoptarea legii propuse de PNL privind votul electronic. Raluca Turcan, liderul deputaților PNL a declarat că votul de duminică a arătat voinţa zdrobitoare a românilor de a pune capăt domniei corupţiei şi minciunii. Șapte milioane de români au venit la vot şi au spus DA la referendum, acesta fiind motivul pentru care PNL va începe să transpună rezultatul alegerilor în LEGE, în procedură de urgenţă, prin revizuirea Constituţiei în sensul interzicerii aministiei şi graţierii pentru faptele de corupţie. În acest sens, va fi completat art.73 din Legea fundamentală, revizuirea Constituţiei pentru interzicerea ordonanţelor de urgenţă în domeniul justiţiei, prin completarea art. 115 din Legea fundamentală, extinderea controlului constituțional asupra ordonanțelor de urgență, prin modificarea și completarea Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciară, permițând ICCJ să se adreseze CCR în acest domeniu și adoptarea în procedură de urgenţă a legii votului electronic pentru românii din diaspora. Legea a fost iniţiată de mult timp de PNL, însă proiectul s-a lovit de piedicile puse de PSD şi ALDE la Senat. PNL face apel la toate partidele de opoziţie să li se alăture în acest demers. 

foto: PNL Sălaj

Adauga comentariu