În plin scandal la Caracal, Poliția Sălaj este condusă de doi ingineri

Scandalul de la Caracal din ultimele zile scoate în evidență un lucru tulburător, Poliția Română funcționează asemenea unei ”roți de rezervă” a unui autoturism pe jumătate ruginit și cu motorul mort. Mai mult, potrivit site-ul lumeapolitică.ro, un sfert din IJP-urile din România nu au șefi. Din acest sfert nu putea lipsi nici IPJ Sălaj. 

Potrivit sursei citate, Ispectoratele județene din Bistrița Năsăud, Botoșani, Călărași, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Olt, Sălaj, Vâlcea și București au la comandă ”împuterniciți”. 

În acest moment, IPJ Sălaj este condusă de doi ingineri, Gabriel Terheș și Aurel Știrb. Terheș este Inspector șef, adică șeful Poliție Sălaj, în timp ce Știrb este adjunctul său. 

Gabriel Terheș a fost împuternicit să conducă IPJ Sălaj anul trecut în 17 decembrie 2018, după ce a ratat două concursuri pentru fucnția de ”boss” a Poliției sălăjene. Fostul șef al Serviciului pentru Acțiuni Speciale a mai fost Împuternicit şef al Poliţiei Municipiului Zalău în perioada 3 octombrie 2017 - 2 octombrie 2018. De asemenea, Gabriel Terheș a mai activat în cadrul Poliției sălăjene și ca ofiţer specialist în cadrul Compartimentului Control Intern, Şef Birou Ordine Publică pentru Mediul Urban Zalău, Ofiţer specialist în cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog, Ofiţer specialist în cadrul Biroului de Ordine Publică pentru Mediul Urban Zalău, Subofiţer la Poliţia Oraşului Şimleu Silvaniei, Ajutor şef post la Postul de Poliţie Vîrşolţ. 

Actual șef de la IPJ Sălaj are 48 de ani este căsătorit și are doi copii. A obsolvit Liceul de Matematică-Fizică Zălău, în 1989 și Universitatea Tehnică Cluj-Napoca-Facultatea de Științe și Ingineria Materialelor în 1995. Tot în '95 a obsolvit și Şcoala de subofiţeri de Poliţie ,,Vasile Lascăr” Câmpina. A urmat mai mutlte studii postuniversitare, iar în 2012 a obsolvit Facultatea de Știinţe Juridice, din cadrul Universitășii de Vest ”Vasile Goldiș” Arad. 

Aurel Știrb a trecut și el pe la comanda IPJ Sălaj, iar în prezent este adjunctul lui Terheș. Știrb a mai activat în Poliția Sălaj și ca Şef Serviciul de Investigaţii Criminale, Şef Biroul de Investigaţii Criminale, Ofiţer specialist Serviciul de Investigaţii Criminale, Ofiţer operativ Biroul Politiei Judiciare. 

Și Aurel Știrb are la bază tot Facultatea de Științe și Ingineria Materialelor, din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca. De asemenea, fostul șef al IPJ Sălaj are mai multe studii postuniversitare "Siguranta circulatiei rutiere", Universitatea Tehnică „Ghe. Asachi”, Iasi și "Psihologie Judiciara", Universitatea „Babes-Bolyai” , Cluj-Napoca, Facultatea de Psihologie și un master în „Drept Penal si Procesual Penal Aprofundat”, Universitatea de Vest „Vasile Goldis”, Arad. 

Atât Gebriel Terheș, cât și Aurel Știrb au participat la câteva concursuri pentru funcția de Inspector Șef al IPJ Sălaj reușind contraperformanța să obține mai puțin de nota 7 și nu au promovat examenul. Aurel Știrb s-a aflat și el la conducerea IPJ Sălaj tot prin imputernicire în perioada septembrie 2017 - decembrie 2018.

Așadar cele două perosane care se află în prezent la șefia IPJ Sălaj au condus Poliția din Sălaj prin împuternicire. Să fii fost ”împuterniciți” politic sau chiar pe bune, având în vedere ultimele probleme cu care se confruntă România?

Numa întreb...

 


 

Adauga comentariu