Petru Ciobanca scapa pe moment de pedeapsa de trei ani de inchisoare cu suspendare. Tribunalul Salaj a intors dosarul la procurori

Magistratii de la Tribunalul Salaj au respins in cursul zilei de azi, acordul de recunoastere a vinovatiei incheiat intre Parchetul de pe langa Tribunalul Salaj si Petru Ciobanca, administratorul Clinicii Salvosan, cercetat pentru savarsirea infractiunii de delapidare. 

Procurorii au termen de 10 zile sa faca apel la aceasta solutie.

In acest context, Ciobanca scapa cel putin pe monent de cei trei ani de inchisoare cu suspendare, iar procurorii salajeni vor fi nevoiti sa continue cercetarile si urmarea penala in acest caz.

Iata si solutia data de Tribunalul Salaj.

În baza art. 485 alin.1 lit. b) C. proc. pen., respinge acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj cu inculpatul C. V.-P. cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare, prevăzută de art. 295 al. 1 C.p. rap. la art. 308 C.p. ?i 309 C.p. cu aplic. art. 35 al. 1 C.p., obiect al cauzei penale nr. 587/P/2018 şi trimite dosarul procurorului în vederea continuării urmăririi penale. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuieli judiciare avansate de stat rămân în sarcina statului. Constată că inculpatul a fost asistat de apărător ales. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 10.01.2019, la sediul Tribunalului Sălaj.

Petru Ciobanca a fost cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare, reținându-se în sarcina sa că în perioada 01.01.2009 - 31.12.2015 inculpatul, în mod repetat şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în calitate de administrator de fapt şi gestionar al societăţii, a ridicat suma de 2.929.551,17 lei din contul şi casieria societăţii, pe care ulterior nu a justificat-o şi a folosit-o pentru nevoile personale şi ale personalului societăţii, însă fără a fi întocmite şi a exista documente justificative, producând un prejudiciu în patrimoniul societăţii.

Ciobanca și-a recunoscut faptele și s-a înțeles cu procurorii pentru o pedeaspsa de trei de inchisoare cu suspendare.

Adauga comentariu