Peste patru mii de tone de sare folosite în această iarnă pentru deszăpezirea drumurilor administrate de SDN Zalău

Instituția Prefectului județul Sălaj a găzduit astăzi 23 ianuarie, ședința lunară a Colegiului Prefectural, în cadrul căreia a fost prezentată o informare cu privire la prevenirea şi combaterea înzăpezirii drumurilor publice în vederea asigurării viabilității pentru circulația rutieră și raportul anual privind implementarea planului de acțiuni pentru realizarea obiectivelor cuprinse în Programul de Guvernare, în anul 2018.

Șeful Secţiei de Drumuri Naţionale Zalău, Ioan Chiș a declarat că societatea administrează în Zalău aproximativ 275 kilometri de drumuri naţionale. SDN Zalău deține şase baze de deszăpezire, în Zimbor, Meseș, Glod, Jibou, Nușfalău, Bocșa şi două puncte de sprijin la Ciumărna și Mesteacăn. În activitatea de deszăpezire sunt antrenate 36 de utilaje, iar în această iarnă a fost folosită o cantitate de 4.700 tone de sare, mult mai mare comparativ cu anii precedenţi, pentru menţinerea dumurilor în stare de circulaţie.

Șef serviciu în cadrul Instituției Prefectului Sălaj, Mircea Ciocian a precizat că din cele 234 de măsuri propuse de instituţiile deconcentrate din judeţ pentru anul 2018, 232 au fost realizate integral. Una dintre acțiuni a fost realizată parţial, având un grad de implementare de 74%, înregistrată la Direcția pentru Agricultură Sălaj (Cursuri de pregătire și formare profesională pe agromediu și agricultură ecologic) și o acțiune nerealizată la Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Sălaj privind evaluarea si implementarea proiectelor pe Grupul de Acțiune Locală (GAL).

Adauga comentariu