Peste o mie de metri cubi de masă lemnoasă confiscată de polițiștii sălăjeni. Infractorii s-au ales cu amenzi de 700 mii lei pentru tăieri ilegale de arbori

Polițiștii sălăjeni au efectuat 1.086 de controale în fondul forestier şi locuri de depozitare precum şi asupra a 758 mijloace de transport, în urma cărora au fost aplicate peste 400 de sancțiuni contravenţionale și confiscați 1.067,27 metri cubi masă lemnoasă.

În perioada 1 ianuarie-30 aprilie, polițiștii cu atribuţii în domeniul ordinii publice au efectuat 1.086 de controale la societăţi comerciale și fondul forestier, ocazie cu care au fost aplicate 435 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 698,9 mii lei, la Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice și au fost constatate 64 de infracţiuni. De asemenea a fost confiscată cantitatea de 1067,27 metri cubi masă lemnoasă şi au fost indisponibilizate/confiscate patru atelaje hipo şi şase fierăstraie mecanice.

La activități, poliţiştii au fost sprijiniţi de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Sălaj, de specialişti din cadrul Direcţiei Silvice Sălaj, Gărzii Forestiere Sălaj, precum şi de reprezentanţii Gărzii Judeţene de Mediu. Polițiștii sălăjeni acţionează permanent pentru prevenirea şi combaterea delictelor din domeniul transportului, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos, iar astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Adauga comentariu