Peste 700 de sancţiuni aplicate şi aproape 30 de permise de conducere au fost reţinute de polițiștii zălăuani în 7 zile

Polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Zalău au continuat acţiunile pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale, menţinerea ordinii şi liniştii publice, dar şi prevenirea răspândirii noului virus. 40 de dosare au fost instrumentate, peste 700 de sancţiuni au fost aplicate şi aproape 30 de permise de conducere au fost reţinute.

În perioada 19-25 februarie a.c., poliţiştii de la structurile de ordine publică, rutieră şi investigaţii criminale, din cadrul Poliţiei Municipiului Zalău, împreună cu colegii lor de la Secţia 1 Poliţie Rurală Zalău, au acționat cu efective mărite pentru prevenirea faptelor antisociale, identificarea persoanelor bănuite de comiterea unor fapte penale, menținerea ordinii și liniștii publice, dar şi pentru prevenirea răspândirii noului virus.

În materie contravenţională, poliţiştii au aplicat 701sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 156955 lei.

Din totalul sancţiunilor aplicate, 447 au fost la regimul circulaţiei rutiere, 104 la Legea 61/1991 pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, 123 la Legea 55/2020, 14 la Ordonanţa de Urgenţă 97/2005 privind domiciliul şi reşedinţa, iar diferenţa au fost aplicate la alte acte normative.  

De asemenea, au fost reţinute 29 de permise de conducere (trei pentru depăşirea cu mai mult de 50 Km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv, unul pentru depăşiri neregulamentare, 11 pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului electric, două pentru neacordarea de prioritate vehiculelor, patru pentru neacordarea de prioritate pietonilor etc.) şi 12 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii au administrat probatoriu în 40 de dosare penale, majoritatea dintre acestea au ca obiect infracţiuni de furt, înşelăciune şi la regimul circulaţiei rutiere. În cadrul dosarelor penale instrumentare sunt cercetate zeci de persoane de persoane.

Pe lângă activităţile zilnice ale poliţiştilor de la structurile menţionate, poliţiştii de la Compartimentul Poliţie de Proximitate au asigurat ordinea publică în zona unităţilor de învăţământ.

”Pentru orice situație care poate constitui o urgență, apelați serviciul unic de urgență 112! Pe lângă activitatea curentă a polițiștilor, este bine ca fiecare cetățean să știe și să ia măsurile proprii de protejare împotriva infractorilor”, ne-a transmis IPJ Sălaj. 

Adauga comentariu