Peste 630 de permise auto, reținute de polițiști în Sălaj anul trecut din cauza alcoolului

”A bea la volan sau a conduce sub influența băuturilor alcoolice reprezintă o încălcare a legii, indiferent ce părere au unii despre asta. Dacă conduceți cu alcoolemie peste limita legală, puteți face închisoare, sau vă puteţi pierde slujba ori  familia. Peste 200 de infracţiuni au fost constatate de poliţişti, pe linie de alcool, în anul 2020. Conducerea în stare de ebrietate crește în mod dramatic probabilitatea de a ucide, de a lăsa cu sechele pentru toată viața, sau de a răni un alt partener de trafic sau pieton. A-ți forța norocul ziua sau noaptea târziu pe drumul spre casă sau de acasă la prieteni este un joc riscant”, a transmis IPJ Sălaj. 

Polițiștii sălăjeni sunt permanent la datorie și aveți mari șanse să fiți opriți și testați cu alcooltestul. Chiar dacă aveți norocul să nu fiți trași pe dreapta, riscați să faceți un accident, iar concluzia este că nu merită să fiți implicați în astfel de situații.

În anul 2020, pe linie de alcool, polițiștii cu atribuții au constatat 243 de infracțiuni și au aplicat 391 de sancțiuni contravenționale.

De asemenea, pe acest segment au fost reținute 634 permise de conducere.

Totodată, din cauza conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice, pe raza judeţului Sălaj s-au produs șase accidente de circulație grave, 10 răniți grav și cinci ușor.

 

Adauga comentariu