Peste 35.000 de sălăjeni s-au vaccinat împotriva CORONAVIRUS. Doi sălăjeni, trecuți de 80 de ani printre cei imunizați

Tot mai mulți sălăjeni aleg să se vaccineze împotriva COVID-19. Potrivit informării de azi a Prefecturii Sălaj, în acest moment s-au vaccinat 35.001 de sălăjeni. În ultimele 24 de ore au ales să se imunizeze 488 de persoane.

De menționat este faptul că din momentul începerii vaccinării nu s-au înregistrat reacții adverse. 

Pintre cei vaccinați se află și două persoane trecute de 80 ani. Vasile Pop, de 85 de ani și Floare Păuşan, de 82 de ani, din Meşenii de Jos. 

“Nu am vrut să vin mai repede să mă vaccinez, că am spus să-i las întâi pe cei tineri, dar acum cred că ne-a venit şi nouă rândul să ne vaccinăm, să fim protejaţi de virus. Nu mi-e frică de vaccin, pentru că merg în fiecare am să-mi fac, la doctorul de familie, vaccinul antigripal”, spune tanti Floare, înainte să-şi suflice mâneca stângă de la cămaşă, pentru a face loc acului minuscul cu serul de la Pfizer.

Csakvari Alexandru, medic primar medicină de familie, coordonatorul Centrului de vaccinare nr. 2 - Cercul Militar Zalău susține că cei doi sălăjeni sunt nişte pacienţi model care vină să se vaccineze, pentru a sublinia încă o dată importanţa vaccinării şi siguranţa vaccinului.

“Astăzi am avut un eveniment deosebit. Am avut două persoane cu o vârstă înaintată, de 82, respectiv 85 de ani, pacienţi din comuna Meseşenii de Jos, cu o patologie cronică, care chiar dacă sunt în etate au dorit să vină să se vaccineze, pentru a sublinia încă o dată importanţa vaccinării şi siguranţa vaccinului. Sunt nişte pacienţi model, care şi pentru vaccinul anual antigripal vin la vaccinare, la cabinetul medicului de familie. Nu au avut până acum probleme sau efecte secundare, iar faptul că ajuns la această vârstă se datorează şi respectării indicaţiilor medicului de familie”, afirmă Csakvari Alexandru, medic primar medicină de familie, coordonatorul Centrului de vaccinare nr. 2 - Cercul Militar Zalău.

Adauga comentariu