Peste 200 de săteni din Horoatu Crasnei au protestat împotriva patronului care deține fabrica de săpun din sat. Printre protestatari s-a aflat și familia primarului

Peste 200 de săteni din Horoatu Crasnei s-au strâns astăzi, la ora 16.00 în fața fabricii de săpun pentru a protesta împotriva omului de afaceri Nicolae Sabou. Protestatarii susțin că din anul 2014, de când fabrica a început să topească materie animală și vegetală ei nu mai pot trăi din cauza poluării. Simt un miros foarte urât, iar pe fructe și legume se depune un strat de particule negre care pur și simplu îi îngrozește pe săteni. Aceștia au apelat la autoritățile locale și județene însă nu au primit niciun răspuns care să-i mulțumească, iar drept urmare au hotorât să protesteze.

Printre cei 200 de săteni s-a aflat și viceprimarul din Horoatu Crasnei, Balla Francisk, dar și fica primarului, Adina Bufnea, venită tocmai de la Cluj-Napoca. De asemenea a fost prezent și doctorul de famile din sat, Cecilia Unguru care ne-a mărturisit că nu de puține ori s-a trezi la ușa cabinetului cu persoane care au acuzat afecțiuni respiratorii. 

Din rândul sătenilor a lipsit primarul comunei, Florian Sur care și-a motivat absența prin faptul câ nu a dorit ca acest protest să aibă tentă politică. 

”Nu am participat la acest protest pentru că nu am vrut să primească o tentă politică, însă vă spun sută la sută ca sunt de acord cu oamenii din sat. Și noi locuim aproape de fabrică și simțim acel miros. Eu am făcut tot ce a ținut de mine”, ne-a declarat primarul din Horoatul Crasnei.

Vom reveni cu detalii exclusive.

 

 

Adauga comentariu