Peste 200 de efective au acționat ieri pentru prevenirea răspândirii noului virus

Polițiști, jandarmi și polițiști locali desfășoară zilnic activități de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Aproape 2800 de persoane au fost verificate. 

La data de 23 noiembrie a.c., echipele de control au  verificat cu privire la respectarea măsurilor impuse 2775 persoane, 168 mijloace de transport persoane, dintre care 117 au fost mijloace de transport public în comun. 

De asemenea au fost verificate și 137 societăți comerciale, dintre care 62 au fost restaurante/terase/alte medii de interes.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 121 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 100 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 21 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație. 

Alte 16 sancțiuni au fost aplicate de jandarmii salajeni, dintre care 13 pentru nepurtarea măștii de protecție, iar trei au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea.

Alături de polițiști și jandarmi, în acțiuni au fost angrenați și polițiști locali. Aceștia din urmă au aplicat 10 sancțiuni contraventionale, dintre care patru pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și șase pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea.  

Totodată, au fost desfășurate și 12 acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost aplicate 64 de sancțiuni contravenționale.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate de forțele de ordine se ridică la suma de 50750 lei. În activități au fost angrenați  111 polițiști, 79 jandarmi și 29 polițiști locali.
 

Adauga comentariu