Performanță la INFORMATICĂ obținută de elevul sălăjean Pop Bogdan Petru de la Colegiul Național “Silvania” Zalău. Bogdan a adus acasă medalia de AUR și va reprezenta România la Olimpiada Balcanică de Informatică din Grecia

Performanță la Informatică obținută de Pop Bogdan Petru elev în clasa a XII-a la Colegiul Național “Silvania” Zalău, profesor coordonator Morar Florin. Olimpiada Națională de Informatică pentru liceu s-a desfășurat la Suceava, de unde cei cinci olimpici sălăjeni de la Colegiul Naţional Silvania Zalău au revenit cu trei 3 medalii de aur, o medalie de argint și o medalie de bronz. Elevul Pop Bogdan Petru  a obţinut medalie de aur la Olimpiada Națională de Informatică pentru liceu şi a fost selectat pentru baraj. Bogdan s-a calificat în lotul pentru seniori, ceea ce îi dă posibilitatea calificării la o competiție internațională.

În perioada 3-10 iunie 2019 la Liceul “Regina Maria” din Dorohoi s-a desfășurat Tabăra de Pregătire a Lotului Național Restrâns de Informatică. Elevii au participat la cursuri de pregătire și au susținut probele de selecție pentru stabilirea echipelor reprezentative ale României la Concursurile Internaționale de Informatică. Elevul Pop Bogdan Petru s-a calificat pentru a participa la Olimpiada Balcanică de Informatică și va reprezenta România la această olimpiadă care va avea loc in perioada 4-10 septembrie 2019 la Atena, Grecia.

Adauga comentariu