Perchezitii DIICOT in Salaj. A fost destructurata o mafie care se ocupa cu trafic de migranti din Vietnam in Uniunea Europeana

Politistii au destructurat un grup specializat in trafic de migranti ce avea ca membrii cetateni din Salaj, Harghita, Brasov si Bucuresti. 

Astfel, pe 17 mai, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Brașov, au efectuat 7 percheziții, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializată în traficul de migranți de origine asiatică. 

Perchezițiile au fost efectuate la locuințe din județele Brașov, Harghita, Sălaj și din București.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate sume de bani, înscrisuri și medii de stocare, iar 5 persoane, trei cetățeni vietnamezi și doi români, au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T – S.T. Brașov. 

Din cercetări a rezultat că, începând cu anul 2017, cetățenii vietnamezi ar fi constituit un grup infracţional organizat, în scopul comiterii infracţiunii de trafic de migranți, grup la care ar fi aderat și cetățenii români. 

Persoanele din Vietnam, cu sprijinul unor conaționali, ar fi recrutat alți cetățeni vietnamezi, intrați legal pe teritoriul României, în baza unor avize de muncă, cetățeni care doreau să ajungă în mod ilegal în state din spațiul Schengen, precum Ungaria, Cehia și Germania.

Aceștia s-ar fi ocupat de recrutarea, transportul și cazarea migranților în diferite localități din zona de vest a României și, ulterior, ar fi stabilit de comun acord cu un alt membru al grupării, cetățean român, data la care ar fi urmat să aibă loc preluarea lor și trecerea frauduloasă a frontierei.

Adauga comentariu