Percheziții ale polițiștilor sălăjeni, urmate de rețineri

Patru persoane au fost reținute, sâmbătă, 17 noiembrie în urma a trei percheziții domiciliare, efectuate de Poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Ileanda, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale. Persoanele reținute au fost bănuite de mai multe infracţiuni de furt calificatsoane au fost reţinute.

Perchezițiile polițiștilor s-au efectuat pe raza comunei Creaca, la locuinţele a patru persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 31 de ani, bănuite de comiterea a şase infracţiuni de furt calificat şi o tentativă la infracţiunea de furt calificat.

Din probatoriul administrat în cauză s-a stabilit că, în perioada 4-12 noiembrie, aceștia au pătruns în anexele gospodăreşti a şapte persoane din comuna Letca, de unde au sustras acumulatori auto, aparat de sudură, roți de autoturism, flex, mașină de găurit, drujbe. Toate faptele au fost comise în timpul nopţii.

Potrivit polițiștilor, prejudiciul cauzat se ridică la aproximativ 20.000 de lei, până în prezent fiind recuperat 80% şi urmează a fi restituit părţilor vătămate.

În baza ordonanţei de reţinere emisă de poliţişti, la data de 19 noiembrie, persoanele bănuite de comiterea faptelor au fost reţinute şi depuse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Sălaj, iar astăzi vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat şi tentativă la infracţiunea de furt calificat.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestora. 

 

foto - rtv.net

Adauga comentariu