Pe Guvernul Orban îl doare-n pălărie de zălăuani. Orașul Zalăul nu a primit niciun leu din fondurile de rezervă. Ionel Ciunt: ”Solicit Guvernului PNL să-și plătească doar obligațiile legale”

Municipiul Zalău și Consiliul Județean Sălaj nu a primit niciun LEU de la Guvernul Orban, bani proveniți din fondul de rezervă și alocați unor Unitați Adrministrive Teritoriale prin Hotărârea de Guvern 758, din 10 septembrie 2020. Este vorba despre peste 28 de milioane de lei, bani alocați la 60 de UAT-uri sălăjene, mai puțin orașul Zalău. 

Este foarte interesant cum 21 de primării conduse de primari PNL aproape jumătate din suma alocată, adică 11.650.000 de mii de lei. 

”Aș vrea ca cetățenii din Zalău să cunoască cât valorează în ochii liberalilor, adică valorează ZERO, pentru că ZERO este suma care municipiul Zalău a primit-o de la Guvernul PNL pentru a rezolva probleme urbei. În 10 septembrie 2020 prin Hotărârea de Guvern 758 a fost alocat din fondul de rezervă a Guvernului sume de bani pentru unele Unități Administrativ Teritoriale, așa și scie în titlul hotărârii ”pentru unele unități administrativ”. De ce doar pentru unele și nu pentru toate, nu am un răspuns. Din cele 61 de UAT-uri au primit 60, iar Zalăul și Consiliul Județean Sălaj nu a primit nimic. Eu nu stau cu mâna intinsă la Guvern, dar solicit să-și plătească doar obligațiile legale. Și aici mă refer la indemnizația persoanelor cu handicap – respectiv 4.107 mii lei, pe care, legal, Guvernul îi datorează bugetului local; decontarea sumelor alocate pentru investițiile și materialele de protecție sanitară achiziționate în vederea asigurării măsurilor de protecție. Suma totală alocată de Primăria Municipiului Zalău pentru reparații capitale, reparații curente, igienizare, achiziție de spații educaționale mobile, echipamente de protecție sanitară și lucrări de cablare a rețelei de internet în toate sălile de clasă este de 2.362 mii lei; Centrul Județean de Excelență – respectiv 586 mii lei, suma alocată de Primăria Municipiului Zalău pentru funcționarea Centrului, sumă care, din noiembrie 2019, trebuia să fie asigurată din bugetul Ministerului Educației și Cercetării”, a spus primarul Ionel Ciunt. 

Cum s-au împărțit banii

Din totalul sumei alocate de 28.277.000 mii lei au primit bani, 60 de UAT-uri, iar orașul Zalău nu a primit niciun leu. 

▪️ 21 de primării conduse de primari PSD, procent de alocare 18,3 la sută, valoare totală 5.200 mii lei
▪️ 21 de primării conduse de primari PNL, procent de alocare 41,2 la suttă, valoare totală 11.650 mii lei
▪️ 14 primării conduse de primari UDMR, procent de alocare 30,2 la sută, valoare totală 8.557 mii lei
▪️ 5 primării conduse de primari independenți (susținuți de PNL), procent de alocare 10,1 la sută valoare totală 2.870 mii lei.

Adauga comentariu