Patru dosare penale întocmite în trei zile de polițiștii sălăjeni pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Cei patru „viteji„ riscă pedeapsa cu închisoarea de la unu la 5 ani

Patru bărbaţi care conduceau în stare de ebrietate au fost opriţi, la acest sfârșit de săptămână, de poliţişti, înainte de a fi implicaţi în evenimente rutiere. Primul șofer, un bărbat din Șimleu Silvaniei a fost depistat de poliţiştii din cadrul Formațiunii de Ordine Publică Șimleu Silvaniei, vineri 19 aprilie la ora 22.53, în timp ce conducea autoturismul prin localitate. Testarea cu alcooltestul a evidențiat o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. A doua faptă a fost constatată sâmbătă, 20 aprilie la ora 7.05, de către polițiștii din cadrul Serviciului Rutier. Un bărbat de 49 de ani din comuna Crasna, conducea autoturismul pe strada 22 decembrie 1989 din municipiul Zalău cu o alcoolemie de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. În aceeași zi, la ora 11.13 un bărbat de 70 de ani conducea autoturismul prin localitatea Măeriște. Și de această dată alcooltestul a evidențiat o valoare pozitivă, respectiv 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările pentru infracţiunea de conducere sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Şirul infracţiunilor la regimul circulaţiei rutiere a continuat şi duminică, 21 aprilie când poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au depistat ora 9.43, un bărbat de 47 de ani din comuna Cuzăplac, în timp ce conducea autoturismul pe Drumul Comunal 60, prin localitatea Gălăşeni. La testarea cu alcooltestul a rezultat o alcoolemie de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Verificările efectuate de poliţişti au stabilit că acesta nu posedă nici permis de conducere. A fost întocmit dosare penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală. Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la unu la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

foto: probr.ro

Adauga comentariu