Patru actori care au dus PSD Sălaj la un scor RUȘINOS - de la Coța "sportiva", la Panie pescarul, la Marc absentul până la Nosa pensionarul

Patru PSD-iști din Sălaj pot distruge în câteva minute tot ce clădesc patru sute într-o lună de campanie electorală. Cei patru PSD-iști care sunt principalii vinovați, care ar trebui să-și asume și să își dea seama că au greșit strategia din 2016 până în prezent sunt Daniela Coța (președinta organizației de femei), Sergiu Panie (vicepreședintele Consiliului Județean Sălaj), Tiberiu Marc (președintele PSD Sălaj) și Iuliu Nosa (deputat, președinte executiv PSD Sălaj).

Așa cum Sergiu Panie o știe foarte bine de la pescuit, peștele de la cap se împute. Așa și PSD Sălaj se împute de la cap. Astfel că Sergiu Panie de când a preluat fotoliul de vicepreședinte al Consiliului Județean Sălaj a început să fie ca o vacă care după ce dă lapte mult și bun, dă cu piciorul și varsă tot pe jos. Sergiu Panie se remarcă din 2016 prin aerele de aroganță și superioritate, prin închiderea în birou, prin lipsa de comunicare și în special prin realizări ZERO. Iar rezultatele cu el în fruntea partidului s-au văzut - o comună câștigată, și aia de unde este originar Ionel Ciunt, cel mai capabil PSD-ist la ora actuală din Sălaj.

Sergiu Panie s-a născut speranță și va pleca pe ușa din dos a politicii sălăjene. La așa scor, cu așa înfumurații ca dânsul, care refuză dialogul cu orice organ media (pentru că nu a dat un interviu sau o declarație de presă de prin 2016 decât foarte puțin), își poate lua gândul de la fotoliul frumos. De înlocuitorul lui Tiberiu Marc nici nu poate fi vorba, cu atât mai mult cu cât ieri seară în sediul PSD nu îl prea băga nimeni în seamă în lipsa lui Marc. 

Și pentru că am ajuns la Marc, acesta ar fi al doilea actor care a contribuit la scorul rușinos din Sălaj. Tiberiu Marc nu doar că a pierdut alegerile în județ ci a reușit performanța de a pierde și trei din patru comune cât a câștigat PSD în primul tur. Marc și-a pierdut din câte se pare influența asupra primarilor PSD care știm cu toții că pot fi o mașinărie de voturi atunci când e nevoie. Mai mult, au existat în campania electorală și câteva înțepături între cei care au făcut campanie în stradă - Gheorghe Pop și Ionel Ciunt - și Tiberiu Marc care a preferat viața din birou. Liderul PSD Sălaj a fost de altfel invizibil în campanie. 

Iuliu Nosa a ajuns la o vârstă veritabilă și la cel de-al 4-lea mandat în Camera Deputaților. Nosa nu s-a stresat nici el prea tare cu campania, deși pe Valea Someșului trebuia să rupă tot, pentru că zona este cunoscută drept "fieful PSD".

De departe însă, prima persoană care trebuie să zboare urgent din PSD, ceea ce probabil se va și întâmpla, este Daniela Coța. Aseară, la seidul PSD Coța a susținut în fața liderilor că rezultatul din zona de care s-a ocupat domnia sa este bun, deși PSD a pierdut la diferență de 400 de voturi - într-o comună controlată din tată în fiu de PSD, într-o comună unde locuiește și Marc și Coța și alții.

Coța s-a remarcat de-a lungul timpului prin gafe peste gafe, iar opinia publică a taxat-o de câte ori a avut ocazia. Sala Sporturilor a ajuns goală la meciurile echipei de volei controlată din umbră de ea, pentru că soțul ei nu prea are cuvânt, dar și prin alte gesturi prostești. 

Iar pe Coța o putem numi fără doar și poate "sportivă". Dacă nu la propriu, atunci sigur la figurat, asta pentru că a fost consilierul Vioricăi Dăncilă pe probleme de sport, deși doamna s-a remarcat la un singur sport - ținutul cu dinții de funcții politice.  

Iar cu Coța sportiva în frunte, cu Panie pescarul în spate, cu Marc absentul și cu Nosa pensionarul nu prea mai poți face voturi.

Și cu siguranță vocea mulțimii din PSD Sălaj, care spunea pe la colțuri că cei patru trebuie să pună lacătul pe prăvălie și să plece se va îndeplini, iar noua generație de politicieni din PSD va demonstra că se paote și fără cei patru.

Ionel Ciunt, Călin Forț, Florin Florian, Dan Ghiurco și alții sunt câțiva doar dintre PSD-iștii care pot cu adevărat reforma acest partid. Dacă vor, desigur. 

Adauga comentariu