Opt cazuri noi de SIDA au fost diagnosticate anul trecut în Sălaj. 31 de cazuri se află în evidenţă și nu s-a înregistrat nici un deces din cauza bolii

Potrivit unui raport al Direcției de Sănătate Publică Sălaj, în anul 2018 au fost diagnosticate opt cazuri noi de SIDA. 31 de cazuri sunt în evidenţă și nu s-a înregistrat nici un deces din cauza bolii. 23 de persoane infestate cu SIDA se află sub tratament. Un număr de 50 de gravide au fost testate ELISA, din care una a fost depistată pozitiv, au fost efectuate 1.837 de teste rapide HIV la gravide în maternităţile santinelă fiind depistat pozitiv un singur caz. Alte 128 de teste rapide HIV au fost efectuate la grupele la risc și 373 teste HIV la alte categorii de persoane, toate fiind negative. 

Direcția de Sănătate Publică Sălaj analizează şi transmite Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş" indicatorii împreună cu rezultatele analizei derulării programului de depistare HIV, asigură testarea femeilor gravide la nivelul laboratorului propriu, asigură testarea HIV pentru depistarea infecţiei HIV/SIDA în rândul populaţie, a grupelor de risc și a altor categorii de persoane, în scopul diagnosticării pentru unităţi medicale care nu au posibilitatea de testare HIV, distribuie testele rapide de screening pentru testarea infecţiei HIV/SIDA la nivelul unităţilor publice sau private implicate în această activitate, colectează din teritoriu raportările privind screeningul HIV, analizează rezultatele şi trimite indicatorii, precum şi rezultatele analizei efectuate către Unitatea de asistență tehnică şi management a programului, participă la organizarea la nivel judeţean a campaniilor de informare a populaţiei și colectează fişele de raportare a cazurilor noi de HIV. 

sursa foto click.ro

Adauga comentariu